Päävalmentaja repi pelaajaa paidasta kesken ottelun naisten Mestaruusliigassa – ”Tämä on ihan joukkueen sisäinen asia, joka on keskusteltu ja homma on käsitelty”

0

Lentopallon naisten Mestaruusliigan Helsinki Volleyn päävalmentaja Dirk Sauermann loukkasi pelaajansa fyysistä koskemattomuutta lokakuisessa ottelussa Oriveden Ponnistusta vastaan. Ottelu pelattiin Helsingissä 23. lokakuuta. Tapaus näkyy Ruudun ottelutallenteessa.

Ottelun kolmannessa erässä Helsinki Volleyn ollessa 0–7-tappiotilanteessa Sauermann pyytää pelaajaa vaihtonurkkauksesta vaihtoalueelle. Kun pelaaja on kävelemässä kohti vaihtoaluetta, 46-vuotias saksalaisvalmentaja pysäyttää 20-vuotiaan pelaajan ja repii hänet paidasta takaisin ja työntää selästä kohti vaihtopenkkiä.

Pelaaja ei pelannut enää ottelussa.

Tapahtuma eteni Lentopalloliiton kurinpitokäsittelyyn. Lentopalloliiton kilpailujohtaja Jari Lankinen kertoi SSS:lle, että asianosaisiin on oltu yhteydessä ja tapaus on käsitelty pelaajan pyynnöstä seuran sisäisesti.

SSS tavoitti myös Naarasleijonien hallituksen puheenjohtajan Nora Isomäen. Naarasleijonat pelaa Helsinki Volleyn nimellä naisten Mestaruusliigaa.

– Ei ole ollut mitään kurinpitokäsittelyä. En kutsuisi sitä kurinpitokäsittelyksi. Tämä on ihan joukkueen sisäinen asia, joka on keskusteltu ja homma on käsitelty, Isomäki kertoi.

Miten vakavana pidät pelaajan fyysisen koskemattomuuden loukkaamista?

– Sitä ei saa tietenkään toteuttaa ja missään nimessä ei tarkoituksella eikä väkivaltaisesti, Isomäki sanoi.

Miksi ette ole tiedottaneet asiasta?

– Ei ole mitään tiedotettavaa.

Sauermann ja kyseinen pelaaja eivät olleet kokoonpanossa Helsinki Volleyn edellisessä ottelussa Kuusamossa viime sunnuntaina.

– Sauermann oli sairauslomalla ja pelaaja yhtä lailla sairaana tuolloin, Isomäki sanoi.

Isomäen mukaan sekä Sauermann että pelaaja jatkavat joukkueen toiminnassa normaalisti.

Sauermann teki Helsinki Volleyn kanssa viime toukokuussa 2+2-vuotisen sopimuksen.

Liigatulokas Helsinki Volley on hävinnyt kaikki kymmenen otteluaan. Avauspelistä se sai LP Viestiä vastaan yhden erävoiton, mutta tämän jälkeen se on hävinnyt ottelunsa 0–3.