Pihla Mäkelälle sulkapallon nuorten Suomen mestaruus

0
Pihla Mäkelä. (kuva: SSS-arkisto/Minna Määttänen)

Halikon Sulkista edustava Pihla Mäkelä saavutti 17-vuotiaiden kaksinpelin Suomen mestaruuden Helsingissä. Mäkelä oli sijoitettu turnauksessa ykköseksi, ja monien vaiheiden jälkeen kaikki kolme pelattua ottelua päättyivät lopulta voitokkaasti.

Sekä neljännesfinaalissa, semifinaalissa että finaalissa tarvittiin maksimaaliset kolme erää. Neljännesfinaalissa Mäkelä hävisi Aino Övermarkille avauserän mutta voitti kaksi seuraavaa selvästi identtisin 21–14-numeroin.

Semifinaali oli kaikista tasaisin, sillä Mäkelä voitti Ellen Virtaa vastaan avauserän täpärästi 21–19 ja aivan yhtä tiukka oli Virran pistein 22–20 viemä toinen erä. Kolmas erä meni HalSun edustajalle 21–16.

Samanlaiset kahden ensimmäisen erän trillerit jatkuivat vielä finaalissakin, jossa vastaan asettui Sai Abhijna Brahmakal. Avauserän vei Mäkelä 21–19, toisen vastustaja 23–21. Kolmas olikin sitten loppulukemiltaan mestarin turnausrupeaman selvin: 21–9.

Syksyllä naisten SM-välierään yltänyt Mäkelä päätyi nuorten nelinpelissä hopealle. Toinen Halikon Sulkiksen edustaja Lasse Pykäri saavutti samanvärisen mitalin 65-vuotiaiden nelinpelissä Vantaalla järjestetyssä SM-kisassa.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments