Poliisi ei epäile Jaana Haapasalon syyllistyneen rikokseen – ”tapahtumaketju uimahallilla sai tarpeettomat mittasuhteet”

2
Entinen kaupunginvaltuutettu Jaana Haapasalo (sit.).

Salon kaupungin tutkintapyyntö entisestä kaupunginvaltuutetusta Jaana Haapasalosta (sit.) ei johda mihinkään.

Poliisi on ilmoittanut, ettei asiassa ole syytä epäillä rikosta, eikä asiassa toimiteta esitutkintaa.

Salon valtuusto päätti viime helmikuussa tehdä Haapasalosta tutkintapyynnön, jotta poliisi selvittäisi, onko hän syyllistynyt virkarikokseen tai virka-aseman väärinkäyttämiseen.

Tutkintapyyntö liittyi suurta julkisuutta saaneeseen välikohtaukseen Salon uimahallissa viime vuoden heinäkuussa.

Jaana Haapasalo oli saanut uimahallissa vettä suuhunsa naapuriradalla harjoittelevan kilpauimarin aiheuttamista roiskeista.

Haapasalo oli protestoinut asiasta. Hänen mukaansa uinninvalvoja oli todennut, että roiskia saa, jos on kilpauimari.

Haapasalo teki valituksen asiasta. Uinninvalvoja teki puolestaan työsuojeluilmoituksen, jonka mukaan Haapasalo uhkasi häntä potkuilla.

Haapasalo kiisti potkuilla uhkailun, mutta piti mahdollisena, että uinninvalvojalle jäi tällainen kuva.

Poliisin mukaan osapuolilla on ristiriitainen käsitys siitä, mitä kukin on toiselle sanonut. Varmuutta sanomisista ei ole saatu.

Haapasalo oli uimahallissa yksityishenkilönä, eikä hän ollut tilanteessa virkamieheen rinnastettavana kunnanvaltuutettuna.

Haapasalolla ei olisi poliisin mukaan ollut edes tosiasiallista mahdollisuutta puuttua uinninvalvojan työsopimukseen tai tämän työsuhteen purkamiseen.

Poliisi toteaa päätöksessään, että koko tapahtumaketju Salon uimahallilla vuonna 2020 on saanut tarpeettomat mittasuhteet molemmin puolin.

”Totean, että kaupunginlakimiehellä on ollut täysi oikeus ja jopa velvollisuus saattaa tämä asia poliisin ratkaistavaksi tutkintapyynnöllä, mikä siis on Salon kaupunginvaltuuston pyynnöstä tehty poliisille”, päätöksessä lukee.

2 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Olli P
1 vuosi sitten

Hienoa. Salo mainittu, tällä kertaa vain poliisin toimesta.

Matti
1 vuosi sitten

Seuraavaa siirtoa odotellessa…