Pukki, tontut ja ilotulitus aloittivat joulun odotuksen Salon Plazassa

2
Moni jaksoi odottaa joulupukkia, vaikka tällä kertaa ei edelleenkään päässyt pukin syliin koronatilanteen vuoksi. Juontajana toimi Hannu Määttänen (joulupukin vieressä). Kuva: SSS/Minna Määttänen

Tonttujen jakamilla joulupusseilla oli kysyntää Salon Plazan rakennusten välisellä jalkakäytävällä. Jakaminen oli helppoa, jos kriteerinä oli kiltti lapsi.

– Kaikki lapset ovat varmaan kilttejä, Silja-tonttu selitti.

Tontut, ilotulitus ja joulupukki avasivat kauppakeskuksen joulun perinteisin menoin perjantaina. Paljon muutakin nähtävää ja kuultavaa oli kirjailijahaastatteluista musiikkiin.

Kirjailijavieraina olivat Lilli Jokela ja Mikko Kiviluoto. Jouluvalot sytytti puolestaan Seidi Tontti, jolta kuultiin myös jouluisia lauluja.

Koronasta huolimatta joulun avaus keräsi yllättävästi väkeä. Varsinkin näyttävää ilotulitusta seurattiin kadun varrella.

– Olemme varustautuneet kuulosuojaimilla, mutta yhdelle ne eivät varmaan kelpaa, koska hän haluaa kuulla pauketta, kertoi halikkolainen Tero Vuorenoja.

Hän oli tullut tapahtumaan lastensa Ainon, Oivan ja Eelin kanssa. Heistä Oiva kertoi tykkäävänsä etenkin ilotulituksesta.

Tero Vuorenoja sanoi heidän kaikkien sairastaneen aiemmin koronan, joten nyt päästiin pitkästä aikaa lähtemään. Samalla alkoi joulun lähestymisen aika.

Salon Plazan toisessa kerroksessa olevaa jouluikkunaa ihailivat puolestaan herkeämättä salolaisen Suomisen perheen tyttäret. Melina ja Adelia Suominen vaihtoivat välillä toiselle puolelle seuraamaan, kuinka joulumuori puuhasi pöydän ääressä.

– Joka vuosi tulemme katsomaan, äiti Sofia Suominen selitti.

Mukana olivat myös lasten isä Aleksi Suominen sekä täti Irina Suominen.

Joulun avauksen päähenkilöä eli joulupukkia saatiin odottaa vasta tapahtuman lopussa, mutta tavallista pidempään, sillä tilaa tehtiin ambulansseille. Juontajana perinteiseen tapaan toiminut Hannu Määttänen muistutti moneen kertaan, ettei saa valokuvata ja palautti samalla mieleen joulupukin vaivalloiset matkat lumettomaan Saloon.

Kauppakeskuksen joulunavaukseen ei reellä ja poroilla hurauteta, mutta miten joulupukki tällä kertaa oikein saapui perille, piti selvittää pukilta itseltään.

– Tulin helikopterilla Somerolle ja sieltä henkilöautolla, pukki paljasti.

Perinteisesti joulupukin syliin on päässyt istumaan, mutta korona-aikana se ei ollut edelleenkään mahdollista.

Hannu Määttänen muistuttikin moneen kertaan, että tautitilanteen vuoksi olisi hyvää pitää kasvomaskia ja huolehtia turvaväleistä.

Moni jaksoi odottaa joulupukkia, vaikka tällä kertaa ei edelleenkään päässyt pukin syliin koronatilanteen vuoksi. Juontajana toimi Hannu Määttänen (joulupukin vieressä). Kuva: SSS/Minna Määttänen
Tero Vuorenoja oli varannut kuulosuojaimet ilotulitusta varten. Vieressä lapsista Oiva ja Aino. Kuva: SSS/Minna Määttänen
Halikkolainen Oskari Roine sai tontuilta joulupussin. Vieressä isä Markku Roine. Kuva: SSS/Minna Määttänen
Melina (vas.) ja Adelia Suominen tykkäsivät katsella jouluikkunaa, jota Suomisen perhe on käynyt katsomassa joka vuosi. Kuva: SSS/Minna Määttänen
2 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Salolainen
7 kuukautta sitten

Olipa torilla paljon porukkaa, varsinkin perheitä, jotka olivat tulleet koronaturvallisesti katsomaan ilotulitusta. Hyvältä näytti sieltäkin.

Sinikka niemi
7 kuukautta sitten

Missä oli joulumusiikki? Siinä odotellessa ja ”hiljaisuudessa” olisi ollut lasten joululauluja, ja vaikka tontut korokkeella esiintymään ennen pukin tuloa. 45 vuotta sitten olin lapsen kanssa joulun avajaisissa. Silloin oli tuotu täytetty poro ja sai ottaa valokuvia jäi kuva muistoksi lapselle ja hänen jälkisuvulle.