Saaren Taika lahjoittaa 30 000 euroa nuorisotyön hyväksi – jotta kaavailtu kehittämisprojekti toteutuu, on kuitenkin kerättävä vielä melkein toinen mokoma

0
Aseman Lapset ry:n on tarkoitus toteuttaa Perniössä kehittämisprojekti. jolla autetaan paikallisia nuoria. Kuvituskuva. Aamuset-arkisto/Maija Ruokonen.

Särkisalolainen luonnonkosmetiikkayhtiö Saaren Taika lahjoittaa 30 000 euroa perniöläisten nuorten hyväksi.

Lasten ja nuorten tukemiseen erikoistunut Aseman Lapset ry -järjestö on toteuttamassa vuoden mittaista kehittämisprojektia Perniössä. Projekti keskittyy nuorten hyvinvointiin ja päihdetyön kehittämiseen, ja sen kokonaiskustannusten arvioidaan olevan noin 55 000 euroa. Saaren Taika on sitoutunut kattamaan kustannuksista siis yli puolet.

Rahallisen avustuksen turvin Aseman Lapset työskentelee aktiivisesti Perniön seudun nuorten parissa ja kehittää paikallista osaamista verkostoitumalla nuoriso-, kasvatus-, terveys- sekä sosiaalialan toimijoiden kanssa.

Perniössä käynnistetään myös Walkers-toiminta, joka työllistää yhden nuorisotyön ammattilaisen. Työntekijän tehtävänä on rekrytoida ja kouluttaa 4–8 vapaaehtoista, jotka toimivat työpareina jalkautuvassa työssä.

Walkers-toiminta on matalan kynnyksen nuorisotyön muoto, joka perustuu vapaaehtoisten aikuisten nuorille antamaan aikaan ja läsnäoloon. Työtä tehdään syrjäytymisen ehkäisemiseksi ja syrjäytyneiden nuorten tilanteen parantamiseksi.

Toiminnan pääkohderyhmänä on 16–18-vuotiaat päihteiden kanssa kamppailevat tai mielenterveydellisesti oireilevat nuoret. Myös muut ikäluokat huomioidaan toiminnassa tarvittaessa ohjaamalla heidät olemassa oleviin palveluihin.

Kehittämisprojektin on kaavailtu kattavan vuoden 2022, mutta sen käynnistämiseksi on saatava kokoon tarvittava 55 000 euron tukisumma kokonaisuudessaan.

Saaren Taian tuoterepertuaariin kuuluu nykyisellään kymmeniä luonnonkosmetiikkatuotteita sekä ekologisia pesu- ja puhdistusaineita. Kuva: SSS-arkisto/Minna Määttänen.

Pyykkietikasta alkunsa saanut Saaren Taika aloitti yhden naisen yrityksenä viisi vuotta sitten. Nyt firma työllistää 15 vakituista ja kolme osa-aikaista työntekijää.

Nykyisellään Saaren Taian tuoterepertuaarissa on kymmeniä luonnonkosmetiikkatuotteita sekä ekologisia pesu- ja puhdistusaineita. Yrityksen varasto- ja pakkaustilat sekä tehtaanmyymälä sijaitsevat Perniössä.