Salo antaa kolmansia koronarokotteita hoitohenkilöstölle

0
Kuva: SSS-arkisto/Minna Määttänen

Salossa ryhdytään antamaan kolmansia koronarokoteannoksia koronapotilaita hoitavalle terveydenhuollon, ympärivuorokautisen hoivan ja muuta kiireellistä hoitoa antavalle sosiaali- ja terveydenhuollon henkilöstölle, kun toisesta koronarokotteesta on kulunut vähintään kuusi kuukautta.

Jos tähän ryhmään kuuluva henkilö on sairastanut koronavirustaudin ja saanut kaksi rokoteannosta, hän ei tarvitse kolmatta rokoteannosta, kaupunki kertoo tiedotteessaan.

Salossa on jo käynnissä riskiryhmien, hoivakotien ja laitosten asukkaiden sekä kaikkien 60 vuotta täyttäneiden kolmas rokotuskierros.

Kolmatta koronarokotusta varten varataan aika joko sähköisesti osoitteessa salo.terveytesi.fi tai puhelimitse arkisin klo 8–14 numerosta 02-7723 605.

Sähköisessä ajanvarauksessa voi tarkistaa voimassa olevan ajanvarauksen sekä siirtää tai perua varatun rokotusajan. Salon kaupunki suosittelee ensisijaisesti sähköisen ajanvarauksen käyttöä.

Koronapassin voi tulostaa sekä ladata älypuhelimeen Omakannasta. Jos tämä ei ole mahdollista, niin todistuksen voi noutaa terveysasemalta, mutta terveysasemalle tulee ensin soittaa.

Jos koronapassia ei jostain syystä ole muodostunut Omakantaan, niin tästä tulee ilmoittaa omalle terveysasemalle.

Jos on hakenut terveysasemalta todistuksen kahdesta koronarokotteesta, niin uutta todistusta ei tarvitse hakea kolmannen koronarokotuksen jälkeen. Kahden rokotteen passi on voimassa vuoden, vaikka olisi ottanut kolmannen rokoteannoksen.

Koronarokotustodistus voidaan myöntää myös EU-alueen ulkopuolella saaduista rokotteista. Todistus myönnetään EU:n hyväksymistä rokotteista ja sen saa toimittamalla henkilökohtaisesti alkuperäiset rokotustodistukset kaupungin rokotuspisteeseen Saktaan (Karjalankatu 2-6) sen aukioloaikoina. Lisäksi mukaan tarvitaan virallinen henkilötodistus.

Todistuksen toimitusaika 1-2 viikkoa ja sen muodostumisesta Omakantaan ilmoitetaan asiakkaalle. Kun asiakas on saanut tiedon todistuksen valmistumisesta, hän voi noutaa alkuperäiset todistukset Saktasta.