SalPa aikoo ilmoittautua uudistettuun jalkapallon Suomen cupiin

0
Edellisen kerran SalPa (kuvassa Elmo Heinonen) osallistui Suomen cupiin alkuvuonna 2019, jolloin se kohtasi lohkovaiheen kotiottelussaan Kaarinan Pojat. (Kuva: SSS-arkisto/Minna Määttänen)

Jalkapallon Kakkosessa jatkava Salon Palloilijat osallistuu ensi vuonna uudistettuun miesten Suomen cupiin. Seura kertoi asiasta twitter-tilillään.

SalPa järjesti ennen ilmoitusta äänestyksen mahdollisesta osallistumisesta. 95 prosenttia äänestäjistä oli sitä mieltä, että SalPan pitäisi osallistua cupiin.

Palloliitto muutti seurojen pyynnöstä cupjärjestelmän ensi vuodeksi perinteiseen ”tulos tai ulos” -pudotuspelimuotoon, jossa jokaisen ottelun voittaja jatkaa eteenpäin ja häviäjä putoaa.

Aikaisempina vuosina cup on pelattu siten, että liigan ja Ykkösen joukkueilla on ollut aluksi lohkovaihe. Lohkoista parhaat ovat edenneet varsinaiseen pudotuspelimuotoiseen cupiin. Lisäksi Kakkosen cupista finalistit ovat päässeet neljännesvälieriin.

Ottelujärjestelmän toistuvat muutokset ja lohkovaiheet romahduttivat miesten Suomen cupin suosion 2010-luvulla. Vielä vuonna 2009 cupiin osallistui 358 joukkuetta. Lohkomuotoiseksi muutettuun ”cupiin” osallistui tänä vuonna enää 41 joukkuetta.

Salon ykkösseura SalPa osallistui edellisen kerran cupiin vuonna 2019, jolloin se putosi lohkovaiheessa.

Vuoden 2022 Suomen cup alkaa alueellisena ja laajenee loppua kohti valtakunnalliseksi. Finaali pelataan 18. syyskuuta.

Cupiin ilmoittautuminen alkaa 24. marraskuuta. Samana päivänä Palloliitto julkaisee cupin säännöt, ottelupäivät ja peliformaatin.

SalPan edustusjoukkue yhtiöitti toimintansa viime kauden päätteeksi. Uuden taustayhtiön johtaja on Tero Karinti ja uusi päävalmentaja Tero Suonperä.