Someron kaupunginhallitus haluaa potkua markkinointiin – Jutta Varjus: ”Somerolla on paljon hyvää esille nostettavaksi.”

0
Someron kaupunki rakentaa ensi vuonna muun muassa skeittiparkin Jukolan ja torin tuntumaan. Skeittiparkki tulee puolikaaren mallisen kivimuodostelman oikealle puolelle. Kuva: SSS/Minna Määttänen

Ensi vuoden talousarvion käsittely sujui Someron kaupunginhallituksessa yksituumaisuuden merkeissä. Kaupunginhallitus teki kaupunginjohtaja Sami Suikkasen ehdotukseen vain muutamia muutoksia ja nekin yksimielisesti.
Kaupunginhallituksen puheenjohtaja Jutta Varjus (kok,) on todella tyytyväinen hallituksen työskentelyyn.
– Ehdotuksia tuli kaikilta, summista keskusteltiin yhdessä ja löysimme hyvät kompromissit. Jäi tunne, että olemme kaikki samalla asialla.

Suurin yksittäinen muutos oli kaupungin markkinointiin lisätty 60 000 euron potti. Samalla kaupunginhallitus lisäsi ensi vuoden tavoitteisiin suunnitelman laatimisen siitä, miten Somerolle saataisiin lisää asukkaita ja erityisesti lapsiperheitä sekä uusia yrityksiä ja työpaikkoja. Suunnitelmaan halutaan myös kustannusarvio siitä, mitä mahdolliset toimet maksaisivat.
Varjus huomauttaa koko pöytäkunnan jakaneen yhteisen ajatuksen:
– Emme halua antaa periksi. Nyt kaikki se hyvä, mitä Somerolla on, pitää saada aiempaa paremmin esille.
Kaupunginhallituksen lisäyksen jälkeen ensi vuoden talousarviossa on varattu rahaa kaupungin markkinointiin 120 000 euroa. Se on 70 000 euroa enemmän kuin kuluvana vuonna. Kaupungin markkinointia vahvistaa myös vuoden alussa työnsä aloittava viestintäasiantuntija.
– On tärkeää, että uudessa tehtävässä on myös pelimerkkejä käytössä, Varjus toteaa.

Kaupunginhallitus haluaa vahvistaa myös koulujen ja varhaiskasvatuksen vetovoimaa. Ensi vuoden tavoitteisiin lisättiin selvityksen tekeminen siitä, miten varhaiskasvatuksessa ja kouluissa voitaisiin lisätä toiminnallisia erityispainotuksia. Erityisinä painotuksina voisivat olla esimerkiksi musiikki, liikunta, kuvataide, kielet ja maaseututiede.
Markkinoinnin lisäksi kaupunginhallitus lisäsi 4 000 euroa Pitkäjärven koulun kuljetuksiin. Määräraha on tarkoitettu koulujen oppilaiden kuljetuksiin sisäliikuntaan Someron keskustaan. Kyläkoululta puuttuu liikuntasali.

Kaupunginhallitus käsitteli ensi vuoden talousarvion investointiosan jo kaksi viikkoa sitten. Hallitus teki Suikkasen esitykseen vain yhden muutoksen. Talousarvioon varattiin 30 000 euroa uimapaikan tekemiseen Elonpellon alueelle, kun Suikkasen esityksessä summa oli 5 000 euroa.
Someron kaupunginvaltuusto käsittelee talousarviota 20. joulukuuta..