Tappioonkin voi olla tyytyväinen – FC Halikko piinasi ylivertaista vastustajaa loppuun asti

0
FC Halikon sarjatilanteen kannalta merkittävämpi ottelu on seuraavaksi ohjelmassa oleva FC Nokian kohtaaminen. Arkistokuva.

Urheilussa tappio harmittaa aina. Sitten on kertoja, jolloin se harmitus ei ole oman hyvän suorittamisen jäljiltä erityisen suuri.

Yksi tällainen kerta osui FC Halikolle naisten futsal-liigan Porin vierailulla. 1–2-häviö Musan Salamalle ei ole häpeä, sillä ilman pistemenetyksiä kahhdeksan ottelun jälkeen etenevä MuSa oli tehnyt aiemmin ottelua kohden keskimäärin reilusti yli viisi maalia.

– MuSa on tässä valtakunnassa tällä hetkellä aika ylivertainen joukkue. Meidän pelaajamme toteuttivat pelisuunnitelmaa erinomaisesti ja todella uhrautuvaisesti, totesi FC Halikon päävalmentaja Ari Peltola.

– Se ei riittänyt yhteenkään pisteeseen, mutta todennäköisesti pelasimme kauden parhaan ottelumme. Olen todella ylpeä pelaajista, jotka olivat itsekin tyytyväisiä, hän lisäsi.

Laura Lehtosen tekemä ottelun avausmaali jäi vielä Ruudun ottelulähetyksen sakatessa pimentoon.

– Monet naisten liigaa seuraavat tietävät, että Lauralla on melkoisen hyvä laukaus, kun se sattuu kohdilleen. Maali tuli siis erikoistilanteesta, jollaisiin keskittymisen tärkeydestä puhuttiin jo etukäteen, Peltola kuvaili osumaa.

Puolustusorientoitunut pelaaminen piti MuSan ilman maaleja lähes koko ensimmäisen puoliajan. Lotta Hiihtolalle kertyi halikkolaisryhmän maalivahtina paljon torjuttavaa, mutta tässäkin asiassa oli hyvä puolensa.

– Määrällisesti MuSa laukoi paljon, mutta monet vedoista tulivat sellaisilta sektoreilta, mistä Lotta hoitaa torjunnat kyllä. Toki muutamia huippupelastuksiakin piti tehdä, Peltola huomautti.

Omat mahdollisuutensa lisämaaleihin olivat FC Halikollakin, mutta viimeiset syötöt karkasivat välillä vääriin osoitteisiin. Muutaman viimeisen minuutin aikana joukkue yritti hetkittäin tasoitusta ilman maalivahtia.

Kokonaisuutena joukkueen pelaaminen on lähtenyt merkittävästi paranemaan päin hankalien ensimmäisten ottelujen jälkeen. Tekemistä helpottaa myös se, että jalkeilla on täysi kokoonpano, josta kaikki toista maalivahtia lukuun ottamatta myös pelasivat lauantaina.

NAISTEN LIIGA

MuSa–FC Halikko 2–1 (1–1)

Maalit: 11.52 Laura Lehtonen (Stiina Peltonen) 0–1, 19.25 Vera Mattila (Netta Hannula) 1–1, 28.56 Helmiina Luoma (Jasmin Ylikraka) 2–1

Yleisöä: 73

FC Halikon seuraava ottelu: la 4.12. FC Halikko–GFT kello 12 Salohallissa.