Teijolaishuvilalta kielletään majoitustoiminta sakon uhalla

0
Teijolla sijaitsevan Villa Seaview’n omistajaa kielletään jatkamasta ammattimaista majoitustoimintaa kiinteistöllään. Kuva: SSS/Kirsi-Maarit Venetpalo

Teijolla sijaitsevan Villa Seaview’n omistajaa kielletään jatkamasta ammattimaista majoitustoimintaa kiinteistöllään.

Salon rakennus- ja ympäristölautakunta antaa määräyksensä noudattamiseen aikaa vuoden loppuun asti. Sen jälkeen seuraa kiinteä 5 000 euron uhkasakko ja lisäeränä tuhat euroa jokaiselta kuukaudelta, jonka velvoitteen laiminlyönti jatkuu.

Lautakunta kehotti jo viime keväänä kiinteistön omistajaa lopettamaan majoitustoiminnan, koska se on asemakaavan ja rakennusluvan vastaista.

Huvila on rakennettu omakotialueelle, ja alueen naapurit ovat valittaneet kaupungille lisääntyneestä liikenteestä ja häiriöstä.

Omistajan mukaan Villa Seaview on ensisijaisesti ja pääasiallisesti omistajaperheen, sen vieraiden ja omistajan yritysvieraiden käytössä.

Huvilan saunaosastoa on omistajan mukaan vuokrattu satunnaisesti ulkopuolisille kiinteistön kulujen kattamiseksi.

Sesonkiaikaan rakennusta on vuokrattu myös yksityisille henkilöille, mutta ulosvuokraus on ollut vähäistä.

Omistajan vastineen mukaan alueen muissa loma-asunnoissa harjoitetaan laajempaa Airbnb-toimintaa, mutta niiden toimintaan ei ole puututtu.

Salon rakennusvalvonnan mukaan Villa Seaview’ssa ei asu vakinaisesti ketään. 22 petipaikan huvila on ilmoitettu hostellikäyttöön.

Kaupungin mukaan kyse on ammattimaisesta majoitustoiminnasta, jota markkinoidaan majoitus-, kokous- ja kylpyläkäyttöön omien kotisivujen ja paikallislehden lisäksi muun muassa useilla eri majoitusalan palvelusivustoilla. Majoituksen lisäksi asiakkaille on tarjottu oheispalveluita ruokailusta ohjelmaan.

Rakennusvalvonnan mukaan ammattimainen majoitustoiminta lisää liikennettä häiritsevällä tavalla. Kiinteistön omistajaa on neuvottu hakemaan poikkeamista kaavamääräyksistä, mutta kehotusta ei ole noudatettu.

Uhkasakon asettaminen on rakennusvalvonnan mukaan perusteltua, koska omistaja ei ole toiminut viranomaisen ohjeiden tai kehotuksen mukaisesti.

Kaupungin tiedossa ei ole, että alueella olisi muuta laajamittaista ja ammattimaista kaavan vastaista majoitustoimintaa.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments