Someron uusi perhekeskus Lamminniemeen – matalan kynnyksen apua perheille tarjoava keskus käynnistyy ensi syksynä

0
Perhekeskus saa Lamminniemen hyvinvointikeskuksesta käyttöönsä entiset päivätoiminnan tilat. Kuva: SSS-arkisto/ Minna Määttänen

Someron uusi perhekeskus aloittaa toimintansa Lamminniemen hyvinvointikeskuksen tiloissa ensi syksynä. Perheille matalan kynnyksen apua antava perhekeskus saa käyttöönsä Lamminniemestä päivätoiminnan entiset tilat.

Ennen perhekeskusta tilat menevät muutamaksi kuukaudeksi päivähoidon käyttöön, sillä niihin perustetaan ensi vuoden alussa väliaikainen päiväkotiryhmä. Uutta ryhmää tarvitaan, sillä Someron nykyiset paikat eivät riitä tammikuussa päivähoitopaikkaa tarvitseville perheille.

Väliaikaiseen päiväkotiryhmään tulee 12 lasta. Ryhmä toimii tammikuusta elokuun alkuun.

Someron kaupunginhallituksen tekemän linjauksen mukaan päivähoito saa tilat ensin, minkä jälkeen ne jäävät perhekeskuksen käyttöön.

Perhekeskuksen tiloihin sijoitetaan kasvatus- ja perheneuvolan, perhetyön, lapsiperheiden kotipalvelun sekä parisuhde- ja eroneuvonnan palvelut sekä erilaisia ryhmätoimintoja. Keskuksesta saa jatkossa mahdollisesti lisäksi myös nuorisoneuvolan ja lasten- sekä nuorisopsykiatrian palveluita.

Perhekeskuksen toiminta on tarkoitettu ennaltaehkäiseväksi ja helposti saatavilla olevaksi avuksi lapsiperheille.

Lamminniemen hyvinvointikeskuksen tiloissa sijaitsee myös kaupungin sosiaalitoimisto. Perhekeskuksen palvelut halutaan kuitenkin erottaa selkeästi sosiaalityön erityispalveluista.

Ennaltaehkäisevät palvelut ovat tarkoitettu kaikille kuntalaisille, joten keskukseen hakeutuminen halutaan pitää mahdollisimman matalan kynnyksen takana. Sosiaalitoimiston tilat ovat myös tällä hetkellä täynnä.

Kaupunki käyttää perhekeskuksen perustamiseen perintövaroja.