Uutissuomalainen: Ulkoministeri Haaviston mukaan Valko-Venäjän kautta EU:hun pyrkivät eivät luultavasti ole pakolaisia

2

Ulkoministeri Pekka Haaviston (vihr.) tietojen mukaan Valko-Venäjän kautta EU:n alueelle pyrkivät eivät luultavasti ole pakolaisia eli täytä YK:n pakolaissopimuksen pakolaismääritystä, kirjoittaa Uutissuomalainen.
Haavisto kertoo Uutissuomalaiselle keskustelleensa YK:n pakolaiskomissaarin Filippo Grandin kanssa, ja Grandin mukaan tulijat eivät ole välittömästi sotaa tai poliittista vainoa pakenevia.
Haaviston mukaan lähinnä Pohjois-Irakin kurdialueilta kotoisin olevat siirtolaiset ovat ostaneet lentoliput sillä oletuksella, että Valko-Venäjältä voisi helposti jatkaa EU:n alueelle.
Suomeen irakilaisia on Valko-Venäjältä tullut vain muutamia kymmeniä, Uutissuomalainen kirjoittaa.
Haavisto lisää myös, että Valko-Venäjän pitäisi käynnistää turvapaikkamenettely, jos joukossa olisi mukana YK:n pakolaissopimuksen kriteerit täyttäviä henkilöitä. Valko-Venäjä kuuluu YK:n pakolaissopimuksen allekirjoittaneisiin maihin.

STT

Kuvat:

2 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Pete
1 kuukausi sitten

Tällä viikolla eduskunnassa ja viimeksi tämän päivän Kansan Uutisissa vasemmistoliiton varapuheenjohtaja Jussi Saramo syytti kriisistä Puolaa ja haukkui poliitikkoja, jotka halusivat turvata EU:n rajoja.

Olli P
1 kuukausi sitten

Millä statuksella Haaviston mainitsemat ”muutamat kymmenet” ovat sitten päässeet Suomeen jos ei sitten ole hädänalaisia?