Varsinais-Suomen keskusta vaatii: Kuntien tarjottava kotimaista lihaa

0

Varsinais-Suomen keskusta vaatii kaikkia maakunnan kuntia ja kaupunkeja käyttämään  tarjoiluissaan kotimaista ruokaa. Keskustapiirin mielestä tarjolla tulee olla lihaa, kalaa ja kasviksia monipuolisesti. Lisäksi tulee aina valita mahdollisimman lähellä tuotettua ruokaa.

Keskustan kannanoton taustalla ovat Helsingin kaupungin päätös käyttää tilaisuuksissaan sesongin mukaista kasvisruokaa ja lähikalaa sekä turkulaisten valtuutettujen aloite, jonka mukaan Turkukin tarjoaisi vain kasvisruokaa ja vastuullisesti pyydettyä lähikalaa.

”Suomessa tuotetaan maailman puhtainta ruokaa ja sen suosiminen on paras ympäristöteko. Kasvisten, ennen kaikkea kotimaisten, määrän lisääminen ruokalautasella on perusteltua, mutta liha- ja maitotuotteet kuuluvat yhtälailla monipuoliseen ja terveelliseen ruokavalioon”, Varsinais-Suomen keskusta toteaa.

Turun kaupunginvaltuuston keskustan ryhmä teki tällä viikolla valtuustoaloitteen, jonka sisältö on sama kuin piirin kannanotossa.

”Kaupunkien rooli arvovalintojen tekijänä on merkittävä, ja niiden tulee seistä kotimaisen tuotannon puolestapuhujina ja osoittaa teoillaan arvostuksensa”, keskustan piiri vaatii.