Vuorinen ei ehtinyt yllätysvoittajan kyytiin – taistelu olympiapaikasta jatkuu

0
Karsinnassa kymmenenneksi sijoittunut Lauri Vuorinen oli jatkopaikan kannalta vailla mahdollisuuksia erävaiheessa. (kuva: Lehtikuva/Heikki Saukkomaa)

Lauri Vuorisen osalta maastohiihdon maailmancupin sprinttikilpailu Kuusamossa ei sujunut hänen toivomallaan tavalla. Ensimmäisessä erävaiheessa hän jäi vaille mahdollisuuksia, kun kärkikaksikko katosi nopeasti maisemaan, eikä neljännen sijan mukanaan tuomalla ajalla ollut asiaa jatkoon.

Tosin seura oli erässä tasokasta, sillä Aleksander Terentjev yllätti finaalissa jopa Johannes Hösflot Kläbon ja vei nimiinsä koko kisan voiton. Finaaliin hiihti Vuorisen erästä myös Håvard Taugböl, joka oli lopputuloksissa viides.

Perniöläislähtöisen Vuorisen loppusijoitukseksi muodostui 16:s. Suomalaisista edelle ehtivät Joni Mäki ja Lauri Mannila.

Vuorisen on ennakoitu kilpailevan olympiapaikasta ensisijaisesti Verneri Suhosen kanssa. Olympiakoneeseen kipuaa lähtökohtaisesti vain yksi sprinttipainotteinen hiihtäjä.

Suhonen oli niin ikään oman puolivälieränsä neljäs, ja kokonaiskilpailun sijoitukseksi muodostui 20:s. Tulos oli hänelle uran paras perinteisen maailmancupin sprinteissä. Hän on ollut aiemmin parempi vapaalla, joka on Pekingin olympialaisten hiihtotapa.

Mistäs tällainen sprinttipäivä tuli? 27-vuotias Katri Lylynperä moninkertaisti koko uran palkintorahansa