Eipä heilunut Kärpän häntä – TPS voitti kärkiottelun ja vankisti asemaansa Liigan paalupaikalla

0
TPS:n Juraj Slafkovsky (keskellä) juhlii 2-2-tasoitusmaaliaan. Kärppien Atte Ohtamaan fiilis ei ole katossa. (Kuva: TS/Jori Liimatainen)

TPS voitti keskiviikkona Porissa pelatussa ottelussa Ässät ja palasi voiton myötä sarjan kärkipaikalle. Torstaina Palloseura sai Turkuhalliin vieraakseen vain kaksi pistettä takanaan olleen Oulun Kärpät ja venytti 4–3 -lukemilla voittoputkensa kolmeen otteluun.

– Hallitsimme peliä, mutta vastustaja iski aika kovalla kädellä maaleja. Kun annoimme heille yhdenkin paikan, he tekivät siitä heti maalin. Onneksi onnistuimme kuitenkin kairaamaan tästä tärkeän voiton, ensimmäistä peliään TPS-paidassa pelannut Aleksi Matinmikko sanoi.

Kolme lisäpistettä vankisti TPS:n johtoasemaa Liigan kärkipaikalla. Voitto Kärpistä oli TPS:lle harvinaista herkkua, sillä joukkueiden viimeisistä 14 kohtaamisesta Palloseura on nyt voittanut vain kolme.

Pakkipulasta kärsivä TPS lainasi torstaina Porin Ässistä 21-vuotiaan puolustaja Matinmikon, jonka lainasopimus ulottuu 11. joulukuuta asti. Matinmikko saapui keskiviikkona Turkuun ja sai hypätä saman tien askiin Johan Ivarssonin pakkiparina.

– Meillä ei ollut aamulla yhteistä jääharjoitusta, kun joukkue tuli eilen vasta myöhään vieraspelistä. En tiedä, tekikö se pelistä minulle sen vaikeampaa. Hyppäsin vain kaukaloon ja heittäydyin peliin. Oli kiva, että onnistumisiakin tuli heti, kaksi tehopistettä ottelusta kerännyt Matinmikko sanoi.

TPS oli torstain ottelussa liikkeellä kuudella puolustajalla. Myös hyökkäysketjut olivat osittain uudessa uskossa, kun kakkossentterinä pelikiellossa olleen  Jack Rodewaldin paikalla pelasi Juhani Jasu.

Matinmikko ja Jasu olivat isossa roolissa heti ottelun avausosumassa torstaina. Kauden ensimmäisen tehopisteensä kerännyt Matinmikko laukoi viivasta, Kärppä-maalivahti Stanislav Galimov torjui kiekon eteensä, Jasu väänsi voimalla maalin edessä oululaiset irti kiekosta ja Jonne Tammela pääsi sivaltamaan taustalta kiekon pussiin.

TPS ei kuitenkaan saanut nautiskella johtoasemasta kuin vajaat viisi minuuttia ennen kuin vapaaksi jäänyt Troy Bourke sijoitti kiekon nätisti rystyllä maalin tyhjään etukulmaan.

TPS otti avauserässä kaksi jäähyä, mutta joukkueen alivoimanelikko tylsytti Kärppien ylivoimapelin erinomaisesti. Neljän minuutin alivoimasta huolimatta TPS voitti erän laukaukset selvästi 26–12. Palloseuran maalilla Andrei Karejev selvisi erästä kuudella torjunnalla.

Toisen erän alku osoitti käytännössä Kärppien vaarallisuuden.

TPS aloitti erän vahvasti ja peli pyöri erän ensimmäiset minuutit Kärppien päädyssä ilman, että oululaiset millään saivat kiekkoa pois omasta päästään. TPS laukoi erän ensimmäisen neljän minuutin aikana kuusi kertaa, Kärpät ei kertaakaan.

Kesken TPS:n vahvan otteen Mika Pyörälä pääsi lipsahtamaan tekopaikkaan, eikä erehtynyt. Pyörälän osuma oli erän ensimmäinen kohti TPS-maalia suuntautunut laukaus.

Tällä kertaa johtoasemasta ei kauan saanut puolestaan nauttia Kärpät. Matinmikko nappasi ottelun (ja koko kauden) toisen syöttöpisteensä ja 17-vuotias Juraj Slafkovsky kauden ensimmäisen maalinsa, kun TPS tasoitti ottelun vain 52 sekuntia Kärppien osuman jälkeen.

Kakkos- ja kolmosketju olivat osuneet ja oli ykkösketjun vuoro onnistua. Slafkovskyn maalista ehti kulua vain puolitoista minuuttia ennen kuin Juuso Pärssinen voitti hyökkäyspään aloituksen taakseen ja Markus Nurmi iski kauden 11. maalinsa.

TPS:n neljännen teki vielä toisessa erässä alivoimalla läpiajoon karannut Eetu Liukas, mutta Ville Koivunen kavensi saman Kärppien ylivoiman aikana TPS:n johdon jälleen yhteen maaliin.

Toisen erän viiden maalin suman jälkeen päätöserässä ei nähty maaleja, vaikka TPS pääsi pelaamaan ylivoimaa erän aikana kolmesti.

Teksti: Jussi Leppäsyrjä