Elävä joulukalenteri aukeaa tänään Muurlassa ja ylihuomenna Perttelissä

0
Perttelin elävästä joulukalenterista paljastuu 11. joulukuuta metsäkirkko klo 15. Metsäkirkko pidetään Lemmenpolun päässä, valo johdattaa perille. Kuva: SSS-arkisto/Kirsi-Maarit Venetpalo

Salon seudulla pääsee joulun alla kokemaan useita eläviä joulukalentereita. Salon Lukkarinmäen lisäksi elävä joulukalenteri toteutetaan ainakin Perttelissä ja Muurlassa.

MLL Muurlan yhdistys järjestää tänä vuonna ensimmäistä kertaa elävän joulukalenterin. Sen toteutukseen on lähtenyt mukaan muun muassa paikallisia yrityksiä, yhdistyksiä, yksityishenkilöitä, seurakunta, varhaiskasvatus ja koululaiset.

Jossain päin Muurlaa avautuu joulukuussa joka päivä aattoon asti kalenterin luukku eli jotakin, jota voi ihastella tai johon voi osallistua. Luukut ovat avoinna pääsääntöisesti klo 18–19. Muutamat luukut ovat auki useamman päivän.

Muurlan joulukalenterin ensimmäinen luukku aukeaa tänään 1. joulukuuta Pandapuistossa (Koulutie 11) ja mukaan neuvotaan ottamaan taskulamppu. 2. joulukuuta kutsutaan Takapellontie 4:ään ihastelemaan upeita jouluvaloja, ja 3. päivän luukussa kehotetaan, että jokainen sytyttäisi kynttilän lyhtyyn omalle pihalle. Jouluaaton luukusta paljastuu jouluhartaus Muurlan kirkossa, joka pidetään klo 16. Kaikki Muurlan elävän joulukalenterin luukut löytyvät MLL Muurlan yhdistyksen nettisivuilta.

Perttelissä on ollut elävä joulukalenteri jo monena vuotena. MLL Perttelin yhdistyksen järjestämän joulukalenterin ensimmäinen luukku avautuu tänä vuonna 3. joulukuuta. Silloin nähdään klo 18 Soiva jouluseimi osoitteessa Patalantie 211. Seuraava luukku aukeaa 5. joulukuuta klo 17 Perttelin kirkossa, missä on Kauneimmat joululaulut -tilaisuus. Aaton luukussa on aattohartaus Perttelin kirkossa klo 15.

Yhteensä MLL Perttelin yhdistyksen elävässä joulukalenterissa on tänä vuonna 15 luukkua, joiden toteuttamisessa on mukana monia yhteistyötahoja. Kaikki luukut ovat nähtävillä MLL Perttelin yhdistyksen nettisivuilla ja Facebook-sivuilla.