Salon kansalaisopisto siirtyy etäopetukseen, sisäliikuntatilat suljetaan – Kirjastot ja museot pysyvät auki

1
Kansalaisopiston aikuisten perusopetus ja alkavat aikuisten kurssit toteutetaan etäopetuksena 15. tammikuuta saakka. Kuva: SSS/Minna Määttänen

Lounais-Suomen aluehallintoviraston keskiviikkona määräämät koronarajoitukset vaikuttavat monelta osin Salon kaupungin toimintaan. Kaupunki tiedotti asiasta torstaina iltapäivällä.

Kansalaisopistossa aikuisten perusopetus ja alkavat aikuisten kurssit toteutetaan etäopetuksena. Kurssien aloitusta saatetaan myös siirtää. Etäopetus ei koske luku- ja kirjoitustaidottomien opetusta eikä vuonna 2004 tai sen jälkeen syntyneiden lasten ja nuorten ohjattua harrastustoimintaa.

Myös musiikkiopistossa vuonna 2003 syntyneiden ja sitä vanhempien oppilaiden yksilö- ja ryhmäopetus siirtyy etäopetukseen. Varhaisiän musiikkikasvatuksen musiikkileikkikouluryhmät sekä lasten ja nuorten yksilö- ja ryhmäopetus jatkuvat lähiopetuksena.

Salon taidemuseon maksutonta yleisöperjantaita ja yleisöopastusta ei järjestetä 7. tammikuuta. Museot pysyvät auki, mutta ne valvovat tilojensa asiakasmäärää tarvittavan väljyyden varmistamiseksi.

Liikuntasalit, liikuntahallit, jäähalli, kuntosalit sekä muut vastaavat sisäliikuntatilat suljetaan. Myös yleiset saunat, uimahallin allastilat sekä niiden yhteydessä olevat pukuhuonetilat ovat poissa käytöstä. Niin myös ulkojäiden luistelukopit.

Liikuntatilojen sulkeminen ei koske vuonna 2004 tai sen jälkeen syntyneiden lasten ja nuorten ohjattua harrastustoimintaa, ammattiurheilua, eikä yksityis- tai perhe-elämän piiriin kuuluvaa toimintaa, kuten perheille varattuja liikuntavuoroja. Rajoitukset eivät myöskään koske lakisääteisten palveluiden toteuttamista, kuten lääkinnällistä kuntoutusta.

Kirjastoissa rajataan lukusalien istumapaikkoja ja tehdään muita järjestelyjä, jotta turvavälien pitäminen on mahdollista. Kirjastoja voi käyttää normaalisti, kunhan noudattaa hygieniasuosituksia.

Rajoitukset eivät koske nuorisotiloja, mutta normaalisti ikärajaton Skeittihalli Tunneli on avoinna vain alle 18-vuotiaille. Vanhuspalveluista suljetaan Ikäkeskus Majakka.

Lounais-Suomen avi kielsi keskiviikkona Varsinais-Suomessa ja Satakunnassa henkilömäärästä riippumatta kaikki yleisötilaisuudet ja yleiset kokoukset sekä sisä- että ulkotiloissa. Lisäksi avi määräsi suljettaviksi yleisölle avoimet tai rajatun asiakas- tai osallistujapiirin oleskeluun tarkoitetut asiakas-, osallistuja- ja odotustilat, joita käytetään liikunta-, urheilu-, huvi- tai virkistystoimintaan.

Päätökset ovat voimassa vuoden alusta tammikuun 15. päivään saakka.

1 Comment
Inline Feedbacks
View all comments
Aika sekavat on taas ohjeet
11 kuukautta sitten

Entä keilahallit?