Lounais-Suomessa joulun aikaan 530 tehtävää– määrä on tavanomaista viikonloppua pienempi

0

Hälytystehtävämäärä jäi Lounais-Suomessa joulupyhien aikana maltilliseksi. Tehtäviä oli merkittävästi vähemmän kuin tavanomaisena viikonloppuna.

Poliisi suoritti Lounais-Suomessa aattoaamusta tapaninpäivän iltapäivään mennessä 530 erilaista hälytystehtävää. Kokonaistehtävämäärässä ei viime jouluun verrattuna tapahtunut suurta muutosta, mutta erityisesti kotihälytysten määrässä oli lievää kasvua. Noin viidesosa hälytystehtävistä suoritettiin ihmisten koteihin.

Liikenteessä oli pyhien aikaan verrattain rauhallista. Rattijuopumuksista epäiltyjä oli harvasta liikenteestä huolimatta muutamia.

Joulupäivänä etenkin Varsinais-Suomeen osui sankka lumisade, joka teki ajo-olosuhteista erittäin hankalat. Kolareita ja ulosajoja tapahtui kuitenkin vain muutamia liikenteen ollessa vähäistä.

Erilaisia kolareita, ulosajoja tai muita peltivahinkoja on pyhien aikana ilmoitettu poliisille kaikkiaan viitisenkymmentä.​​​​​​​

Pyhärannassa sattuneessa moottorikelkkaonnettomuudessa menehtyi yksi henkilö tapaninpäivän vastaisena yönä. Tieliikenteestä tuli poliisin tietoon vain yksi vakavaan loukkaantumiseen johtanut onnettomuus, jossa ajoneuvo osui Porissa pylvääseen joulupäivän aamuna.

Rikostutkintaa ovat päivittäisasioiden ohessa työllistäneet ilotulitevarkaudet. Uudenvuoden myyntiin tarkoitettuihin ilotulitteiden varastoihin on murtauduttu, ja anastettu niihin varastoituja ilotulitteita. Tekoihin liittyen on otettu kiinni rikoksesta epäiltyjä henkilöitä.

Vakavia väkivallantekoja on kirjattu pyhien aikana vain pari kappaletta.