LP Viesti Akatemia nousi voitolla jo sarjakolmoseksi – seuraava peli on jo 15 tunnin kuluttua

0
Jenni Jantunen keräsi taas keskeltä mainiot tehot Ykkössarjan ottelussa Salohallissa. Kuva: SSS-arkisto/Kirsi-Maarit Venetpalo

LP Viesti Akatemia nousi naisten 1-sarjassa jo kolmanneksi, kun se voitti perjantai-iltana Salohallissa LP-Vampulan erin 3–1 (25–23, 23–25, 25–21, 25–16).

– Oltiin Lemminkäisen (Tomi) kanssa samaa mieltä siitä, että vastustaja oli paras, joka on tällä kaudella 1-sarjaa Salohallissa pelannut. Ulottuvia pelaajia, jotka tekivät pelin meille nihkeäksi, Akatemian päävalmentaja Janne Harju kehui.

Kahden tasaisen erän jälkeen Akatemia otti ottelun hallintaansa ja vei neljännen erän selvin pistein.

Akatemian tehopelaaja oli keskitorjuja Jenni Jantunen, joka takoi komeat tehot 16/+10 (neljä ässäsyöttöä). Paras pistenainen oli Anna Johtela (17/+5). Akatemian junioriosaston Selma Nikkanen (3/+1) ja Kiira Tuominen (6/+2) pelasivat ottelun puoliksi. Tuominen rauhoitti vastaanoton, joka oli Akatemian paras osa-alue.

– Vastaanotto on normaalia tärkeämpää näissä peleissä, kun nuoret pelaajat ovat yleensä hyviä syöttämään, Harju muistutti.

Normaalia myöhempään (kello 19) alkanut ottelu päättyi vasta kello 21. Vain 15 tuntia perjantain ottelun päättymisestä, ja Akatemia on taas kentällä 160 kilometrin päässä Kaukajärven vapaa-aikatalolla. Siellä joukkue kohtaa 1-sarjaa johtavan Rantaperkiön Iskun.

Joukkueesta puuttuvat passari Saana Virtanen, Jantunen ja Kuusela, jotka valmistautuvat LP Viestin Kisakallion leiriin.