Nelikymppisenä on kuukauden parhaan pelaajan vitsa väännettävä – yli puolet naisten Mestaruusliigan tähdistöstä pelaa LP Viestissä

0
Viktoriia Tuchashvili on osaltaan pyörittänyt LP Viestin peliä, joka on johtanut jo loka- ja marraskuun ajan jatkuneeseen 12 liigaottelun voittoputkeen. (kuva: SSS-arkisto/Minna Määttänen)

Nelikymppiset pelaajat naisten Mestaruusliigassa ovat harvinaisuuksia. 40 vuotta täyttäneen pelaajan valinta kuukauden parhaaksi liigapelaajaksi onkin sitten jo ainutlaatuisuus, johon miesten puolellakin tekee poikkeuksen lähinnä Mikko Esko.

LP Viestin passari Viktoriia Tuchashvili valittiin marraskuun ykkösnimeksi, ja tämän kunnian saavuttaminen tapahtui ukrainalaisen kohdalla kuudetta kertaa.

Tuchashvilillä on menossa kahdeksas kausi LP Viestissä. Aiemmat kuukauden pelaaja -valinnat ovat tapahtuneet helmikuussa 2014, lokakuussa 2014, helmikuussa 2015, huhtikuussa 2017 ja maaliskuussa 2021.

Kuukauden tähdistöseitsikkoon eli parhaaksi passariksi Tuchashvili on nimetty 18 kertaa. Hänen Salossa pelaamanaan aikana tähdistö on valittu 44 kertaa, eli Tuchashvili on ollut mukana yli 40 prosentissa seitsikoista. Lisäksi joinakin kuukausina nainen on ollut loukkaantuneena peleistä sivussa.

Nopeaan tahtiin on tähdistöpaikkojensa määrää kasvattanut myös keskitorjuja Anna Czakan. Hänelle valinta marraskuun parhaiden ryhmään oli uran kymmenes.

LP Viestin hallitsemaa marraskuuta kuvastaa oikein ja oivallisesti se, että yli puolet tähdistöstä meni Salon suuntaan. Hakkuri Iina Andrikopoulou ja libero Netta Laaksonen löytyvät tästä nimilistasta toista kertaa urallaan.

Seitsikon yleispelaajien paikat menivät OrPon Ariana Pirville ja Pölkyn Carlyle Nusbaumille. Pirv nimettiin myös syys–lokakuun tähdistöön. Toinen keskitorjuja on Hämeenlinnan Lentopallokerhoa kuukauden mittaan kannatellut Vera Klimovich.