Pikkuveli seurasi isoveljen jälkiä – PeU-Basketin ja Vilppaan syyskaudet kulkivat samoja latuja

0
William Loyd on ollut hyvä hankinta.

PeU-Basketin syyskausi Divari B:ssä kulki samoja polkuja kuin isoveli Vilppaan Korisliigassa.

PeU:n kausi alkoi vierasvoitolla Panttereista, jonka jälkeen seurasi neljä peräkkäistä tappiota. Tappioputkea seurasi voittoputki, joka kasvoi sunnuntaina Lappeenrannassa jo viiden ottelun mittaiseksi. Samalla PeU on ottanut oman paikkansa pudotuspeliviivan yläpuolella – aivan kuten Vilpas ylemmän jatkosarjan paikan kanssa.

– Ei se ole sattumaa. Osa taktisista jutuista on Vilppaasta, PeU-Basketin päävalmentaja ja Vilppaan apuvalmentaja Jussi Savolainen myönsi.

Ja siinä missä Vilppaan nousu kulminoituu Jeremiah Woodiin, kulminoituu PeU:n nousu William Loydiin. PeU:n ensimmäinen jenkkivahvistus Justin Young sai lähteä aikaisessa vaiheessa ja hänen korvannut Loyd on ollut loistolöytö.

Sunnuntaina Loyd heitti 29 pistettä, otti 13 levypalloa ja riisti neljästi, kun PeU haki 77–66-vierasvoiton.

– Loyd on parantanut koko ajan. Nyt laitoimme Loydin puolustamaan Lappeenrannan isoa miestä ja (Patrik) Poutiaisen Aubrey Conerlyyn . Se toimi, kun Conerlyllä oli kahdeksan menetystä, Savolainen kertasi.

Loydin lisäksi PeU:n nuori sentterilupaus Onni Mäkynen on parantanut koko ajan. Lappeenrannassa hän repi 12 levypalloa.

– Energinen peli Onnilta, vaikka pelasi lauantaina U19-joukkueen kanssa Joensuussa. Varsinkin pari loppuhetkien hyökkäyslevypalloa olivat todella tärkeitä, Savolainen kertoi.

Savolainen kehui myös pienemmille minuuteille jääneitä Wiljami Vihiniemeä, Timo Niitynperää ja Alex Romua.

– Kaikilta tärkeät minuutit.

Koko ottelun takaa-ajajana olleen Lappeenrannan ykkösnimi oli Vilppaan keväällä 2009 Korisliigaan nostanut takamies Aubrey Conerly, joka on ehtinyt jo 38 vuoden ikään. Conerly toimii myös joukkueen apuvalmentajana.

– Conerly on edelleen pirun hyvä äijää. Hän käyttää kroppaa hyvin, syöttää maagisesti ja osaa myös viimeistellä. Vähän ehdittiin muistella menneitäkin, Savolainen paljasti.

Avausvitosen 10–2 vieneellä PeU:lla ei ollut ottelussa suurta hätää, vaikka kotijoukkue tulikin muutaman kerran heiton päähän.

– Peli oli koko ajan hallinnassa, vaikka emme pystyneetkään tappamaan sitä toisella tai kolmannella neljänneksellä. Tämä oli vähän sellainen joululomapeli. Pitkä matka ja vähän väsymystä. Mutta voittohan maistuu aina, Savolainen naurahti.

PeU:n kausi jatkuu kolmen viikon kuluttua kotiottelulla Lahti Basketballin farmijoukkue Pajulahtea vastaan.

– Ensi viikko huilataan kokonaan ja joulun jälkeen on pienet kinkunsulattelupelit. Vuoden vaihteen jälkeen palataan takaisin kunnon hommiin, Savolainen suunnitteli.

Miesten I divisioona B: LrNMKY–PeU-Basket 66–77 (9–19, 20–17, 19–19, 18–22)

PeU-Basketin pisteet/levypallot: William Loyd 29/13/4 riistoa, Patrik Poutiainen 9/9, Alex Romu 0/0, Timo Niitynperä 2/1, Tuukka Juntunen 11/2, Timur Emaldynov 5/0, Niko Huoponen 4/2, Wiljami Vihiniemi 3/1, Onni Mäkynen 14/12.

PeU-Basketin seuraava ottelu: 9.1.2022 PeU-Basket–Team Pajulahti Perniön liikuntahallissa kello 17.