Putin vaati Natolta konkreettisia takeita, ettei sotilasliitto laajennu kohti itää

11

Venäjän presidentti Vladimir Putin vaatii sotilasliitto Natolta ”konkreettisia sopimuksia” siitä, ettei se aio laajentua kohti itää.
– Yhdysvaltojen ja sen liittolaisten kanssa käymissämme keskusteluissa tulemme vaatimaan erityisiä sopimuksia, joilla torjutaan Naton tulevat liikkeet itään sekä sellaiset Venäjän aluetta lähellä olevat asejärjestelmät, jotka uhkaavat meitä, Putin sanoi puhuessaan Kremlissä ja ottaessaan vastaan uusien suurlähettiläiden valtuutuksia.
Yhdysvallat ilmoitti keskiviikkona, että sillä on todisteita, joiden mukaan Venäjä suunnittelee hyökkäystä Ukrainaan. Putinin mukaan joukkojen keskittämisessä Ukrainan rajan tuntumaan on kyse ainoastaan lännen toimiin vastaamisesta.
– Toistan kuitenkin, että emme uhkaa ketään, vaikka meitä siitä syytetään, Putin jatkoi.
Naton kokouksessa keskiviikkona puhunut Ukrainan ulkoministeri Dmytro Kuleba sanoi, ettei Venäjällä ole mitään oikeutta määrätä Ukrainan suhteista sotilasliittoon.

STT

Kuvat:

11 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Olli P.
1 kuukausi sitten

Vastavuoroisesti Putinilta voi vaatia kirjallista sopimusta, ettei Venäjä laajene länteen tai Ukrainaan.

Pertti
1 kuukausi sitten
Reply to  Olli P.

Onko venäläisiä joukkoja paljonkin jossain Yhdysvaltain rajalla tai yleensä rapakon takana? Niin kuin yhdysvaltalaisia on pitkin Venäjän rajaa ja Euroopassa.

Venäjä rikkoi sopimuksen
1 kuukausi sitten
Reply to  Pertti

Itsenäinen valtio voi liittoutua kenen kanssa haluaa ja vaikka pyytää alueelleen liittolaisten sotilaita. Nyt Putin kieltää Suomea ja Ruotsia liittymästä Natoon.

Ukraina luopui 90-luvulla ydinaseista. Vastavuoroisesti sen rajat takaavan sopimuksen allekirjoittivat Venäjä, Britannia ja USA. Venäjä on rikkonut sopimuksen, ne muut allekirjoittajat eivät.

Pertti
1 kuukausi sitten

Saahan Suomi liittyä. Ei sitä mikään voi kieltää. Siinä vain ei ole mitään järkeä. Yhdysvallat haluaa valloittaa Venäjän ja on aloittanut jo vuosia sitten propandan, mihin näyttävät monet lankeavan. Yhdysvallat joka puolella maailmaa laittaa pakotteita ja estää Koreoiden yhdistymisen ym. Täältä ne haluaa hyökätä Venäjälle. Meistä ei jää silloin mitään jäljelle, mutta Yhdysvallat on rauhassa rapakon takia. Jossain vaiheessa ihmisten pitää ymmärtää, mikä on Yhdysvaltain tarkoitus saartamalla kaikista suunnista Venäjää. Se on aika erikoista, miten aivopesu menee monille perille. Joka viikko hakutaan ja kerrotaan propakandallisesti Venäjästä eikä koskaan mitään hyvää. Lännestä aina pelkkää hyvää eikä koskaan ikävää. Se siinä on… Lue lisää »

JT
1 kuukausi sitten
Reply to  Pertti

Mikä maa olikaan se, joka valtasi itsenäisestä valtiosta osan itselleen ja pitää sitä edelleen osana omaa maataan? Ja jonka johdosta kansainväliset pakotteet kyseistä maata kohtaan ovat edelleen voimassa?

Onko Yhdysvallat vallannut jonkun maan ja liittänyt sen osaksi itseään? En myöskään usko, että Yhdysvaltain joukot ovat yhdessäkään Euroopan maassa vastoin kyseisten maiden tahtoa.

Luulisi myöskin, että jokainen maa saa itse päättää mihin puolustusliittoon haluaa kuulua ilman, että asiasta pitää Kremlistä lupa kysyä?

Pertti
1 kuukausi sitten
Reply to  JT

Pelkkää kalinaa ei kannata pitää, tekee sitten jotain. Näitä kalisijoita riittää maailman ääriin. Pitäisikö sanoa Venäjälle suorat sanat, että jollet tee niin kuin sanon, niin… mitä?

JT
1 kuukausi sitten
Reply to  Pertti

Mihin oikein vastaat viestilläsi?

Pertti
1 kuukausi sitten
Reply to  JT

Nitä tekisit itse Putinin tilalla? Maa, joka on hyökännyt syyttömään Irakiin, Libyaan ja pommittaa Somaliaa, hyökännyt Afganistaniin sekä uhkaillut ja tehnyt pakotteita noin kymmeneen maahan, mitkä eivät tee sellaista politiikkaa, mitä he haluavat. Sen jälkeen tämä sama kyseinen valtio, mikä on antanut myös sinun maallesi pakotteita, tulee moniiin naapurimaihin ja tuo nykyaikaisia aseita ja sotilaita rajoillesi. Mitä tekisit? Olisitko iloinen siitä, että heillä on siihen oikeus vai tekisitkö jotain, millä varmistaisit oman maan turvallisuuden. On täysin hälmöä kuvitella, että Venäjä voisi sellaista hyväksyä. Yhdysvallat on sellainen valtio, mikä haluaa levittää maailmalle omaa politiikkaa ihmisten kärsimysten ja kuolemisesta välittämättä. Kannattaisi varmaan… Lue lisää »

Keijo K.
1 kuukausi sitten
Reply to  Pertti

Pertti, olen jonkin aikaa tallennellut kommentointejasi lehden uutisista, joten saanko luvan käyttää (muuntamattomina) niitä omaan tuotantooni? Mikäli, ei, niin hävitän ne.

MDI
1 kuukausi sitten
Reply to  Pertti

Nämä Pertin jutut ovat kyllä tajuttomia ja kertovat vain Pertin ”ajatuksen”juoksusta, eivät USAn toimista. Pertti ei taida ymmärtää, että useimpia Euroopan valtioita kiinnostaa rauha ilman Venäjän hyökkäilyjä, siksi Natoa ja amerikkalaisjoukkojen läsnäoloa halutaan.

Afganistan on mielenkiintoinen juttu, NL hyökkäsi sinne pudotellen lelupommeja, USA oli siellä YK:n mandaatilla Natovetoisessa rauhanturvaamisoperaatiossa, kuten muuten Suomi ja Ruotsikin.

Pertti
1 kuukausi sitten
Reply to  MDI

Olenko kirjoittanut jotain mikä ei ole totta? En ole. Saat olla mitä mieltä tahansa, ei vaikuta mielipiteisiini.

Kyllä kai sen jokainen asioita seuraava tietää Neuvostoliiton hyökkäyksen Afganistaniin. Kirjoitin, mitä nykypäivinä on tapahtunut. Se oli Neuvostoliito, ei Venäjä.

Pahinta näissä pakotteissa on se, ettei mikään mukaan maa saa viedä niihin mitään. USA valvoo ja ajaa pois tai pidättää. Ihmiset näkevät nälkää ja kuolevat sairauksiin.

Sehän on USA:n tarkoitus viedä maahan kurjuutta ja sairauksia, jotta kääntyisivät tekemään politiikassa sen mitä määräävät. Toiminta on sairasta ja kaikkia ihmisarvoja loukkaavaa.