Someron rivitalon hinta 107 000 euroa – kaupunginhallitus hyväksyi uudestaan Evertintien kerrostalon myynnin

0
Evertintie 10:n kerrostalo on rakennettu vuonna 1969. Kuva: SSS-arkisto/Minna Määttänen

Someron kaupunki saa Kalevintiellä sijaitsevasta kahdeksan asunnon rivitalosta 106 900 euroa. Someron kaupunginhallitus hyväksyi talon myymisen Matti Kakolle ja Santtu Lahdelmalle. Ostajat aikovat peruskorjata vuonna 1976 valmistuneen rivitalon ja myydä asunnot.
Kauppaan sisältyy myös maapohja, joten rivitalon myynti tarvitsee vielä kaupunginvaltuuston hyväksynnän.

Someron kaupunki yritti aiemmin myydä asunto-osakeyhtiö Törmän asuntoja yksitellen, mutta asuntoihin ei ollut kiinnostusta.
Kahdeksasta asunnosta vain yhdessä on parhaillaan vuokralainen.

Kaupunginhallitus antoi myös Somerasunnoille luvan myydä Evertintieltä kerrostalo Matti Kakolle ja Santtu Lahdelmalle. Kerrostalon kauppahinta on runsaat 159 000 euroa. Viidentoista asunnon kerrostalo on rakennettu vuonna 1969. Ostajat aikovat peruskorjata asunnot ja myydä ne edelleen.
Kaupunginhallitus hyväksyi kaupan jo kaksi viikkoa sitten, mutta osa hallituksen jäsenistä oli esteellisiä, joten asia käsiteltiin uudelleen.

Somerasunnot on kaupungin omistama kiinteistöyhtiö. Kerrostalokaupan jälkeen sen haltuun jää 195 vuokra-asuntoa. Somerasunnot myi kaksi vuotta sitten Evertintieltä Kakolle niin ikään 15 asunnon kerrostalon.