Suomen miesten hiihtoviesti kääntyi alavireiseksi, Mäki putosi ankkuriosuudella 11:nneksi

0

Suomen miesten viestijoukkue on jäänyt 11:nneksi maastohiihdon maailmancupin 4×7,5 kilometrin viestissä Norjassa. Suomen kvartetissa hiihtivät Perttu Hyvärinen, Iivo Niskanen, Remi Lindholm ja Joni Mäki. Suomi oli kisan puolivälissä kärjessä ja kolmannen osuudenkin jälkeen viidentenä, mutta ankkuriosuus oli Mäelle vaikea.
Lillehammerissa viestivoittoon hiihti Norjan ykkösjoukkue ennen Venäjän kakkosjoukkuetta ja Norjan kakkosjoukkuetta. Norjan ykkösjoukkueen ankkuri oli Johannes Hösflot Kläbo, joka kukisti loppukirissä Sergei Ustjugovin 0,4 sekunnilla ja maanmiehensä Harald Östberg Amundsenin 1,2 sekunnilla. Venäjän ykkösjoukkue oli neljäs.
Avausosuudella Hyvärinen joutui hyppäämään ladun sivuun edellään hiihtäneen Saksan Jonas Doplerin kaaduttua. Hyvärinen harmitteli, että oli siinä vaiheessa liian kaukana kärjestä, sillä ”peräpäässä tulee kohellusta”.
– Virhe oli tapahtunut jo aiemmin, Hyvärinen suomi omaa hiihtoaan Ylen tv-haastattelussa ja myönsi, että eilisen 15 kilometrin kisan jäljiltä ”pajatso oli tyhjä”.
Toisella osuudella Niskanen otti kärkijoukkueet alkumatkalla kiinni, hiihti osuutta Venäjän Aleksandr Bolshunovin kanssa ja tuli vaihtoon kärjessä 0,4 sekuntia Bolshunovin edellä.
– Siinä tuli lähtötilanteeseen sen verran reilusti eroa, että joutui hiihtämään alun aika lujaa. Joutui vähän tasaamaan välillä ja yrittää saada eroa lopussa, Niskanen kertoi Ylelle.
Ensimmäistä kertaa Suomen ykkösjoukkueessa hiihtänyt Lindholm, 23, pysyi kolmososuudella kahden norjalais- ja kahden venäläishiihtäjän kyydissä, mutta jäi kärkinelikosta yhdeksän sekunnin päähän juuri ennen vaihtoon tuloa.
Mäki hiihti valtaosan ankkuriosuutta yksin, sillä kärkinelikko meni menojaan. Loppumatkalla takaa-ajoryhmä otti Mäen kiinni ja pudotti hänet puolentoista minuutin päähän kärjestä. Mäen alkukausi on ollut vaisu myös henkilökohtaisilla matkoilla.
Suomen kakkosjoukkue oli 14:s vajaan kolmen minuutin päässä voittajista. Siinä hiihtivät Lauri Vuorinen, Lauri Lepistö, Juuso Haarala ja Niilo Moilanen.
Naisten 4×5 kilometrin viesti alkaa kello 12.45.

Kaija Yliniemi

STT