Valmet Automotivelta akkujärjestelmä työkoneille – Tuotanto siirtyy Uudestakaupungista Saloon volyymin kasvaessa

0
Työkoneiden akkujärjestelmien valmistus siirtyy tulevaisuudessa Salon akkutehtaalle, jossa valmistetaan parhaillaan akkuja henkilöautoteollisuuden käyttöön. Kuva: Valmet Automotive/Roni Lehti

Valmet Automotive alkaa valmistaa akkujärjestelmää, joka sopii raskaan kaluston käyttöön.

Power Pack -akkujärjestelmä kuuluu Modular Battery Platform -tuoteperheeseen. Akkujärjestelmä on tuoteperheen ensimmäinen tuote.

Uusi akkujärjestelmä soveltuu voimanlähteeksi erilaisiin maa- ja metsätalouden sekä rakennus- ja kaivosalan laitteisiin, raskaan liikenteen ajoneuvoihin, linja-autoihin sekä sähkökäyttöisiin teollisuuslaitteisiin ja -sovelluksiin.

Valmet Automotiven viestintäpäällikön Mikael Mäen mukaan Valmet Automotive on eturintamassa sähköistämässä työkoneita.

– Alalla on vielä suhteellisen vähän toimijoita, sillä työkoneiden sähköistämiseen ollaan vasta heräämässä. Alalla on kuitenkin laaja käyttöpotentiaali, Mäki sanoo.

Uusi akkujärjestelmä tietää tulevaisuudessa lisätöitä Saloon. Akkujärjestelmiä valmistetaan aluksi Valmet Automotiven Uudenkaupungin tehtaalla, mutta tuotanto siirtyy myöhemmin Saloon.

– Tuotanto siirtyy Saloon volyymin kasvaessa. Sitä koska tämä tapahtuu, emme pysty vielä sanomaan, Mäki toteaa.

Mäen mukaan akkujärjestelmän tuotannon siirtyminen Saloon tarkoittaa kuitenkin lisätyövoiman palkkaamista.

– Akkujärjestelmälle rakennetaan Saloon uusi tuotantolinja, Mäki kertoo.

Valmet Automotiven Power Pack -akkujärjestelmän sarjatuotanto käynnistyy Uudessakaupungissa syksyllä 2022.

”Työkoneiden sähköistämiseen ollaan vasta heräämässä. Alalla on kuitenkin laaja käyttöpotentiaali.”

Valmet Automotive on tähän mennessä valmistanut akkuja henkilöautoteollisuuden käyttöön. Lisäksi Valmet Automotive valmistaa Uudenkaupungin tehtaallaan litium-akkuja Avantin täyssähkökuormaajaan.

Salon Seudun Sanomat uutisoi viimeksi, että Valmet Automotive valmistaa Salon tehtaallaan Volvon 60- ja 90-sarjan lataushybridien akut (SSS 10.11.). Salon akkutehtaalla valmistetaan pitkän toimintamatkan ajoakut Volvon S60, V60, XC60, S90, V90 ja XC90 -lataushybrideihin.

Salo akkutehdas kasvaa parhaillaan nopeasti. Lehti kertoi lokakuun lopussa (SSS 30.10.), että Salon akkutehtaalla on parhaillaan reilut 500 työntekijää, ja vuoden loppuun mennessä heitä tarvittaisiin 200 lisää. Valmet Automotive on jo aloittanut rekrytoinnit myös Baltiassa ja Puolassa.

Power Pack -akkujärjestelmä on tulos yli kahden vuoden intensiivisestä tuotekehitys- ja testaustyöstä. Power Pack on tarkoitettu sovelluksiin, joissa vaaditaan suurta huipputehoa, nopeaa latausta ja pitkää käyttöikää. Uusi akkujärjestelmä on suunniteltu etenkin vaativiin ja matalan lämpötilan käyttöympäristöihin.

Valmet Automotive vahvistaa uuden tuotteen ansiosta asemaansa akkujen järjestelmätoimittajana. Power Pack -akkujärjestelmä on tärkeä askel Valmet Automotiven strategiassa, joka tähtää merkittävään kasvuun akkujärjestelmien toimittajana.

Valmet Automotive

Yksi maailman johtavista ajoneuvojen sopimusvalmistajista sekä avoautojen kattojärjestelmien, kinematiikkaratkaisujen ja akkujärjestelmien toimittaja.

Yritys keskittyy sähköiseen liikenteeseen kehittämällä ja valmistamalla akkumoduuleja, akkujärjestelmiä sekä sähköisiä ajoneuvoja.

Valmet Automotive -konsernin liiketoimintalinjat ovat Manufacturing, EV Systems ja Roof & Kinematic Systems.

Yritys on perustettu vuonna 1968, ja se on valmistanut Uudenkaupungin autotehtaalla jo yli 1,7 miljoonaa autoa.

Valmet Automotivella on akkutehtaat Salossa ja Uudessakaupungissa.

Yritys käynnistää Kirchardtissa, Saksassa akkutehtaan vuonna 2022.

Yrityksen toimipaikat ovat Suomessa, Saksassa ja Puolassa.