Viitankruunussa vietetään polun ja laavun avajaisia

0
Uudella polulla on puusilta, joka ylittää kivikkoisen alueen. Siltaa rakensivat syyskuussa SG-Rakentajien Heikki Toots (vas.) ja Taaniel Torpats. Kuva: SSS arkisto/Minna Määttänen

Viitankruunun alueella juhlistetaan sunnuntaina Viitanpolku-ulkoilureitin ja laavun avajaisia.

Kaupungin hiljattain kunnostama Reikäkirveenkadun päästä alkava polku on noin 670 metriä pitkä. Se yhdistyy alueen muihin kulkureitteihin.

– Reitillä on kaksi erikoisuutta. Näistä yhtenä voidaan pitää noin 90 metriä pitkää puurakenteista siltaa, jolla ylitetään haastava kivikkoinen alue. Toisena erikoisuutena on Viitannummenpuiston pohjoispuolen rannalla jo pitkään sijainnut lintujentarkkailulaituri, jonka saavutettavuus uuden ulkoilureitin myötä parantuu huomattavasti, todetaan Viitankruunun asukasyhdistyksen tiedotteessa.

Uusi laavu on alueen rantamaisemassa Meripihkankadun päässä. Alueen asukkaiden talkootyönä tekemä laavu on saanut rahoitusta Ykkösakselilta. Jykeväpenkkinen laavu nuotiopaikkoineen on kaikkien käytössä.

– Avajaisissa laavulla on tulet koko päivän, mutta muulloin omat klapit mukaan ja partioetiketin mukaisesti laavu tulee jättää vähintään yhtä hyvään kuntoon kuin se oli sinne saapuessa. Laavun takaa tarkkasilmäinen kulkija voi bongata pienen ylöspäin vievän, ehkä vähän vaikeakulkuisemman polun, joka johdattaa yksityisempään näköalapaikkaan. Siellä voit penkillä istuen ihailla upeaa merinäköalaa vaikkapa auringonlaskun aikaan, tiedotteessa kerrotaan.

Avajaispäivänä on tarjolla monenlaista ohjelmaa: frisbeegolfia, perhesuunnistusta, mäkijuoksukoulu ja koko perheen lyhtykulkue. Harventajankujalla sijaitsevassa Leino Design Shopissa on glögitarjoilu.

Viitankruunun polun ja laavun avajaiset su 12. joulukuuta alkaen klo 10.

Lue myösViitannummen uusi ulkoilureitti tuo meren lähemmäs

Lue myösKoulua ei tullut, mutta laavu tulee – ”Nyt tehdään se, mikä on mahdollista” sanoo Viitankruunun vetovoimaan uskova Jussi Markula