Virheet veivät yllätysmahdollisuuden – fyysinen ja kokenut GFT oli liikaa FC Halikolle

0
Elli Laaksoselle (kesk.) merkittiin syöttöpiste molempiin FC Halikon maaleihin. Kuva on edellisestä kotiottelusta.

Muutamat henkilökohtaiset virheet veivät FC Halikolta yllätysmahdollisuuden jo ennalta vaikeaksi tiedetyssä naisten liigan kotiottelussa GFT:tä vastaan. Peli ratkesi espoolaisjoukkueen eduksi käytännössä heti tauon jälkeen, eikä paremmuudesta jäänyt epäselvyyttä 2–6 (0–1)-loppulukemilla.

– Hyvin pitkälti oli meiltä ihan ok-tason tekemistä. GFT rankaisi kuitenkin sellaisista virheistä, joita osattiin ehkä pelätäkin ja joita ei tullut viime viikolla MuSaa vastaan, luonnehti FC Halikon päävalmentaja Ari Peltola.

Peli kulminoitui käytännössä toisen puoliajan ensimmäiseen minuuttiin. FC Halikko suoritti tauon jälkeisen aloituspotkun mutta antoi lähes välittömästi harhasyötön. GFT:n Sandra Lind pääsi sijoittamaan pallon verkkoon, kun toista puoliaikaa oli ehtinyt vanhentua vain kahdeksan sekuntia.

Eikä tästä ehtinyt kulua kuin puolisen minuuttia, kun seuraava harhasyöttö johti seuraavaan maaliin: 0–3, ja homma pitkälti sillä selvä.

– Puolustimme nyt huomattavasti korkeammalta kuin Porissa MuSaa vastaan. Jaksoimme ihan hyvin tehdä duunia, eikä puolustuksessa sinänsä ollut suurta vikaa, Peltola huomautti.

FC Halikon 1–4-kavennus tuli hyvin pelatusta kulmapotkutilanteesta, 2–5-maali hieman onnekkaan pompun kautta. Toisaalta vähintään yhtä onnekasta meininkiä oli tarjolla avausmaalissa: GFT:n kulmapotkun jälkeen pallo osui ennen maaliin menoa ainoastaan Halikon pelaajaan.

Ottelusta osattiin odottaa kotijoukkueelle haastavaa.

– Vaikka MuSa on lajinomaisesti varmaan liigan paras joukkue, meille GFT saattaa olla se kaikista hankalin vastustaja. Meidän joukkueen fyysisyys ei ole vielä sitä luokkaa mitä heillä, ja rutiini näkyy GFT:n pelaamisessa vahvasti, Peltola luonnehtii.

Espoolaisilla on useampikin pelaaja, joilta löytyy runsaasti kokemusta naisten jalkapalloliigasta ja jopa maajoukkueesta asti.

– GFT:llä oli alkukaudella vielä melko vähän pelaajia, mutta nyt rosteriin on tullut lisäystä ja se on todella vaikea vastustaja kenelle tahansa, Peltola mainitsi.

NAISTEN LIIGA

FC Halikko–GFT 2–6 (0–1)

FC Halikon maalit: 27.11 Olivia Simula (Elli Laaksonen) 1–4, 36.00 Nella Saukkio (Laaksonen) 2–5
GFT:n maalit: Jenni Talvela 2, Sandra Lind, Elina Myllymäki, Emilia Jokisalo, oma maali.

Yleisöä: 72

FC Halikon seuraava ottelu: la 11.12. Ilves FS–FC Halikko kello 16 Kauppi Sports Centerissä.