VPK pelasti kissan jäiseltä peltikatolta Paimiossa

0
Sinisilmäinen ragdoll-kissa.
Varsinais-Suomen pelastuslaitoksella oli kaksi eläinpelastustehtävää keskiviikkoiltana. Kuvan kissa ei liity tehtäviin.

Liukkaalle peltikatolle jumittamaan jäänyt kissa avustettiin maahan keskiviikkoiltana Paimiossa. Kissa oli päässyt omistajaltaan karkuun kotipihalla, ja kiivennyt omakotitalon verannan jäiselle katolle. Varsinais-Suomen pelastuslaitos lähetti paikalle Tarvasjoen VPK:n, koska kissa ei suostunut liikkumaan.

Miehistö pääsi nostoautollaan kissan tasolle ja hätisti sen liikkeelle. Kissa pääsi maahan omin avuin eikä loukkaantunut tilanteessa, vaan paineli suoraan sisätiloihin kovasta pakkassäästä.

Pelastuslaitos lähti eläimen pelastustehtävään alkuillasta myös Kustaviin, jossa epäiltiin joutsenten jäätyneen kiinni jäähän merellä. Liikkumattomat hahmot osoittautuivat valkoisiksi muovikanistereiksi. Paikalla oli edellisenä päivänä ollut lintuja, jotka olivat poistuneet jäältä omin voimin.