40 tunnin ja neljän ottelun Lapin reissu – LP Viesti sahaa viikonloppuna halki Suomen

0
Linnea Kuusela urakoi kahdessa päivässä kolme ottelua.

LP Viesti lähtee lauantaiaamuna Salohallin parkkipaikalta kello 7.30 reilun 40 tunnin Lapin kiertueelle.

Lauantaina joukkue lentää Rovaniemelle Lapin Urheiluopistolle, jossa LP Viesti Akatemia pelaa ensin 1-sarjan ottelun Woman Volleyta vastaan kello 15 ja heti sen jälkeen on vuorossa liigaottelu WoVo–LP Viesti.

Matkaan lähteneistä 20 pelaajasta Linnea Kuusela, Jenni Jantunen ja Anna Syrjälä ovat kummassakin ottelussa kokoonpanossa. LP Viestiltä puuttuvat pitkäaikaispotilaat Nea Haatainen ja Arita Ternava sekä ykköspassari Viktoriia Tuchashvili, joka loukkasi polvensa keskiviikkona Kangasalla.

Lauantain otteluiden jälkeen joukkue yöpyy Urheiluopistolla ja vetää aamuharjoitukset sunnuntaina. Sen jälkeen 20 pelaajan ryhmä jaetaan kahtia: Akatemia lähtee junalla kohti Oulua ja liigajoukkue bussilla kohti Kuusamoa.

– Juna oli taloudellisesti järkevin ratkaisu. Suurin osa pelaajista matkustaa lasten lipulla, LP Viestin päävalmentaja Tomi Lemminkäinen hymähti.

Sunnuntain ottelut alkavat kello 15. Liigajoukkue kohtaa kärkiottelussa Pölkky Kuusamon ja Akatemia oululaisen Ettan.

Otteluiden jälkeen liigajoukkue matkustaa bussilla Ouluun, jossa Akatemia-joukkue odottaa. Paluulento Oulusta lähtee kello 21.25, arvioitu paluuaika Salohallin parkkipaikalle on maanantain puolella kello 0.45.

Liigajoukkueen palautumisaika viikonlopun reissusta on lyhyt. Jo tiistaina joukkue lähtee samalta parkkipaikalta kohti Istanbulia, jossa odottaa Mestarien liigan ottelu maailman kenties parasta seurajoukkuetta VakifBankia vastaan.

Eikä tässä vielä kaikki!

Joukkue palaa Istanbulin reissulta kotiin perjantaina ja lauantaina vuorossa on Suomen cupin välieräottelu LP Kangasalaa vastaan. Jos LP Viesti voittaa välierän, finaali on sunnuntaina.

Eikä reissuja tee yhtään helpommaksi se, että koko ajan ilmassa leijuu herkästi tarttuva omikron-variantti.

LP Viestin Lapin kiertue

Lauantaina:
1-sarjaa: WoVo–LP Viesti Akatemia kello 15.
Mestaruusliigaa: WoVo–LP Viesti kello 18.
Kumpikin ottelu pelataan Rovaniemellä Lapin Urheiluopistolla.

Sunnuntaina:
1-sarjaa Etta–LP Viesti Akatemia kello 15 Ouluhallissa
Mestaruusliigaa: Pölkky–LP Viesti kello 15 Kuusamon liikuntakeskuksessa