Äänikuningas Aki Lindén ei spekuloi ministerisijaisuudella

0
Aki Lindén. Kuva: Jori Liimatainen.

Sdp:n puoluevaltuusto kokoontuu torstaina päättämään perhe- ja peruspalveluministeri Krista Kiurun äitiysloman sijaisesta.

Vahvoilla ministeriveikkauksissa on Varsinais-Suomen äänikuningas, kansanedustaja ja Turun kaupunginvaltuutettu Aki Lindén (sdp).

Lindén sai aluevaaleissa 7701 ääntä ollen sekä maakunnan että koko maan kakkonen. Vain Vasemmistoliiton Li Andersson sai enemmän ääniä.

Lindén ei silti itse suostu kommentoimaan mahdollista ministeripestiä lainkaan.

– En kommentoi tätä ollenkaan.

Oletko kuitenkin käytettävissä ministeriksi, jos Sdp:ssä näin halutaan?

– Tämä ministeriasia ei ole nyt millään agendalla tällä hetkellä, nyt keskitytään aluevaaleihin, kotoaan Turusta myöhään sunnuntai-iltana tavoitettu Lindén toistaa.

Ääniharavaa tuskin voidaan ministeripohdinnassa ohittaa, mutta Lindén puhuu mieluummin aluevaltuuston tehtävistä. Jos Lindén tulisi valituksi Kiurun sijaiseksi, olisi hän ensimmäinen varsinaissuomalainen demariministeri sitten Pertti Paasion.

Lindén painottaa satsaavansa nyt osaamisensa hyvinvointialueeseen.

– Alueelle on syytä tehdä hyvä, asiakaslähtöinen toimiva organisaatio. Siihen täytyy irrottaa aikaa. Ainakin tämän vuoden aikana on tärkeää olla mukana. Se tarkoittaa ennen kaikkea sitä, että pitää löytää aikaa ja tuoda oma kokemus esille, Lindén sanoo.

Hän muistuttaa, että hänellä on vuosikymmenten kokemus organisaatiorakenteen ja hallintosääntöjen luomisesta, sillä hän on toiminut muun muassa Varsinais-Suomen sairaanhoitopiirin ja HUS:n toimitusjohtajana.

Koulutukseltaan Lindén on lääkäri.

Teksti: Jenni Lepänrinne/Turun Sanomat.