Antti Parpo Varsinais-Suomen hyvinvointialueen valmistelujohtajaksi

3
Antti Parpo aloittaa pestissään helmikuun alussa. Määräaikainen virka jatkuu ainakin kesäkuun loppuun saakka. Kuva: TS-arkisto/Marttiina Sairanen.

Varsinais-Suomen hyvinvointialueen valmistelujohtajan määräaikaiseen virkaan on valittu Turun kaupungin järjestämisjohtaja Antti Parpo. Hyvinvointialueen valmisteluorganisaation ja sen hankkeiden operatiivinen johtaminen siirtyy hänelle tammikuun siirtymäajan jälkeen.

Parpo hoitaa tehtävää siihen saakka, kunnes aluevaltuusto nimittää hyvinvointialueen johtajan ja virkaan nimitettävä henkilö aloittaa toimikautensa. Hyvinvointialueen valtuusto valitaan aluevaaleilla, jotka pidetään 23. tammikuuta 2022.

Valmistelujohtajan määräaikainen virka jatkuu kesäkuun loppuun saakka, mutta tilanteen vaatiessa sitä voidaan pidentää.

Nimityksestä päätti väliaikainen valmistelutoimielin (Vate) kokouksessaan 4. tammikuuta. Asiaa valmisteli kolmihenkinen työryhmä, johon kuuluivat poliittisen seurantaryhmän puheenjohtaja Minna Arve, väliaikaisen valmistelutoimielimen puheenjohtaja Matti Bergendahl sekä varapuheenjohtaja Tuomas Heikkinen.

Valmistelujohtajan määräaikainen virka perustettiin, kun valmistelujohtajana oman toimensa ohella toiminut Bergendahl ilmoitti siirtyvänsä tammikuun lopussa pois Varsinais-Suomesta.

Parpon valinnassa painotettiin kokemusta sote-uudistuksesta, valmistelu- ja muutostyöstä, esittelystä sekä käytännössä osoitettua johtamiskokemusta. Valmistelujohtaja esittelee asiat Vatelle ja vastaa siitä, että päätettäväksi tuodaan työjärjestyksen sekä lainsäädännön edellyttämät asiat.

Vate vastaa sosiaali- ja terveydenhuollon sekä pelastustoimen uudistuksen valmistelusta, kunnes hyvinvointialueen aluevaltuusto aloittaa toimintansa maaliskuun alussa 2022.

3 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
ei uutta auringon alla
7 kuukautta sitten

Näköjään kokoomuksen valmistelema ja päättämä, valinta ei yllätä!

Keijo K
7 kuukautta sitten

Ei ehkä paras mutta kuitenkin vähiten huono valinta, jos muita hakijoita oli.

Tammisiltalainen
7 kuukautta sitten

Turun Arve (kok) nosti Parpon tähän asemaan, kun aiempi Orpon (kok) järjestämä työ V-S-alueen johtajana hyytyi perustuslakivaliokuntaan SOS-SOTEN myötä. Nyt Parpon tehtävänä lienee varmistaa, että sote-rahat valuvat myös Pörriäisille ja siten veroparatiiseihin.
Tehtävä on helppo kun jo valmisteluvaiheessa aliresursoidaan julkinen sote-puoli, niin ”on pakko käyttää yksityisiä palveluntuottajia”. Arvella on tästä jo kokemusta Turusta, käytetään hätätyötä väärin koronan varjolla ja palkat ovat alueen pienimmät. Jengi lähtee, kuten oli tarkoituskin.