Avi höllensi yleisörajoituksia – Salon Teatterissa pääsi parku

0
Yleisö ja näyttelijät palaavat Salon Teatteriin, toiminnanjohtaja Mia Kuisma kertoo tyytyväisenä. Kuva: SSS-arkisto/Kirsi-Maarit Venetpalo

Lauantaista alkaen yleisötilaisuuksiin ja yleisiin kokouksiin saa jälleen ottaa yleisöä. Määrä on puolet tilan maksimiosallistujamäärästä.

Lounais-Suomen aluehallintoviraston perjantainen päätös vapauttaa kaikki 14. tammikuuta suljetuiksi määrätyt liikunta-, urheilu-, huvi- ja virkistystoimintatilat.

Tilat voidaan jatkossa pitää auki yleisölle, asiakkaille ja muille osallistujille, kun samalla taataan näiden tilojen terveysturvallinen käyttö.

– Sisätiloissa järjestettävissä yleisötilaisuuksissa on riski tartuntaryppäiden syntymiseen, liittyen suoraan tilaisuuksiin osallistuvien ihmisten määrään ja sitä kautta lähikontaktien mahdollisuuteen. Tämän vuoksi sisätilojen tapahtumiin on vielä tarpeen kohdistaa rajoituksia, johtaja Heikki Mäki Lounais-Suomen aluehallintovirastosta sanoo tiedotteessa.

Päätös on voimassa Varsinais-Suomen ja Satakunnan sairaanhoitopiireissä 15. helmikuuta asti. Alueilla on edelleen voimassa määräys, joka velvoittaa erilaisten asiakas- ja yleisötilojen hallinnoijat ehkäisemään lähikontaktien aiheuttamaa tartuntariskiä.

– Nopeasti tarttuvia omikronmuunnoksia on vaikea enää jäljittää tiettyihin tiloihin, joten vastuu tartuntojen välttämisestä siirtyy yhä vahvemmin tilojen omistajille, tapahtumien järjestäjille ja niissä asioiville henkilöille yksilöille itselleen. Sallituissakin tapahtumissa on siis syytä välttää turhaa liikkumista käytävillä ja kohtaamispaikoissa, eli pysytellä omalla paikallaan, jos vain mahdollista, toteaa.

Yleisötilaisuuksia ja yleisiä kokouksia voidaan järjestää ulkotiloissa ilman henkilömäärärajaa.

Salon Teatterin toiminnanjohtaja Mia Kuisma on helpottunut rajoitusten osittaisesta purkamisesta.

– Parku pääsi, kun luin tiedotteen. Tämä on ollut järkyttävää aikaa, nyt kaikki purkautui.

Rajoitusten osittainen purkaminen tarkoittaa sitä, että marraskuussa ensi-iltaan tullutta Vuokravaimo -farssia voidaan esittää vielä neljä kertaa. Esitykset ovat viikolla kuusi, jokaiseen esitykseen voidaan ottaa 75 katsojaa.

– Näyttelijät palaavat lauantaina innosta hihkuen lämmittelyharjoituksiin, Kuisma uskoo.

Moni suuri ryhmä on perunut liput Vuokravaimoon, mutta varauksia on edelleen paljon. Kuisma sanoo, että liput ovat varattavissa ja nopeat syövät hitaat.

Seuraavaksi teatteri valmistautuu kolme kertaa siirretyn, koko perheen Tippukivitapaus -musikaalin esityksiin. Ensi-ilta on 18. maaliskuuta. Esityksiä on 21.

– Haluan uskoa, että kaikki esitykset esitetään ja kesä on normaali.

Taloudellisesti korona aika on ollut rankkaa. Teatterin työntekijät ovat parhaillaan lomautettuna kokonaan tai osa-aikaisesti.

– Teatterin talous on erittäin huolestuttava. Viime vuoden palkkoja on maksamatta, Kuisma sanoo.