Bussi kaatunut Piihovin rampissa – kaksi matkustajaa loukkaantui lievästi

6
Onnibus-yhtiön liikennöimä bussi rysähti Piihovin pikavuoropysäkin läpi ja kellahti kyljelleen. Poliisi tutkii onnettomuuden syitä. Kuva: SSS/Kirsi-Maarit Venetpalo.

Linja-auto on kaatunut kyljelleen Piihovin moottoritierampissa Salossa.

Poliisin tiedotteen mukaan bussi oli suistunut tieltä ajaessaan kohti Piihovin pikavuoropysäkkiä. Linja-auton kyydissä oli kuljettajan lisäksi 11 matkustajaa, joista kaksi loukkaantui lievästi.

– Nämä matkustajat kävivät ensihoidon saattelemana päivystyksessä, mutta tarvetta jatkotoimenpiteisiin ei ole, päivystävä palomestari Markus Rautio kertoo.

– Pysäkki tuhoutui täysin, kun bussi rysähti siitä läpi. Onneksi kukaan ei odottanut kyytiin nousemista, hän lisää.

Raution mukaan ei ole täyttä varmuutta siitä, oliko bussi jättämässä matkustajia Piihovilla. Poliisi tutkii onnettomuuden syytä ja esimerkiksi sitä, oliko kuljettajan tilannenopeus asianmukainen.

Tässä vaiheessa tutkintaa poliisi ei tiedota asiasta enempää.

Onnettomuus tapahtui perjantaina aamupäivällä noin kello 10.45. Piihovin Turun suuntainen joukkoliikenneramppi on liikennekeskuksen mukaan poissa käytöstä kolmesta kuuteen tuntia. Tapahtumasta ei kuitenkaan ole haittaa muulle liikenteelle.

Liikennekeskus ilmoitti tilanteen olevan ohi noin varttia vaille yhdeltä perjantaina iltapäivällä.

Ramppi suljettiin kuitenkin illalla uudestaan ajoneuvon nostotyön ajaksi. Kestoajaksi arvioitiin yhdestä kolmeen tuntia.

Onnettomuuspaikan raivausta Piihovilla. Enstiedotteen mukaan paikalla oli selvästi toistakymmentä pelastuslaitoksen yksikköä. Kuva: SSS/Kirsi-Maarit Venetpalo.

Uutista päivitetty 14.1.2022 klo 11.38. Täsmennetty tietoja kyydissäolijoista, loukkaantuneista ja tapahtumapaikasta. Lisätty poliisitiedotteen antamat tiedot.

Uutista päivitetty 14.1.2022 klo 12.12. Korjattu kyydissäolijoiden määrä. 

Uutista päivitetty 14.1. klo 12.30. Lisätty päivystävän palomestarin kommentit.

Uutista päivitetty 14.1. klo 12.47. Päivitetty tilanteen olevan ohi.

Uutista päivitetty 14.1. klo 18.45

6 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Tietäjä
6 päivää sitten

Altistunut tarkoittaa esim. onnettomuudessa vammaenergialle altistunutta. Eli kaikki kolarin altistuneet ovat periaatteessa altistuneet samalle vammaenergialle. Altistuneista puhuttaessa ei koskaan tarkoiteta loukkaantuneita.

Olli P
6 päivää sitten
Reply to  Tietäjä

Tuota eikös ne kaikki jotka ovat busissa ole altistuneita koska ovat busissa!?

Niin
6 päivää sitten

Kyllä, molemmat puolet liittymästä vaarallisia talvella. Ei yllättänyt.

Yksi täti
6 päivää sitten
Reply to  Niin

Kova puuskainen tuuli, jäiset kaltevat tiet ja korkeat bussit ynnä ehkä vauhtia liikaa. Siinä elementit talviajon liikennevahinkoon. Onneksi ei pysäkillä ollut ketään.

Hellu
6 päivää sitten

Huono tuuri kuskille. Moottoritie suolassa, mutta ei ramppi. Luotti siihen ja huomasi viime tipassa. Kaasua ja ohi, mutta helppoa sanoa. Normaalisti painamme jarrua. Kukin saa miettiä mikä paras vaihtoehto.

Olli
2 päivää sitten

Pitäisikö pysäkin paikkaa miettiä, ettei olisi suoraan madollisen ojaan lipsumisen vaaravyöhykkeessä. Tarkoittaa tietysti myös muita moottoritien varressa olevia pysäkkejä.