Hallinto-oikeus kielsi aloittamasta susijahtia Somerniemellä

6
Somerniemellä on tehty aiemminkin susihavaihtoja, mutta tiettävästi susi ei ole ennen surmannut alueella koiraa. Kuvituskuva: TS-arkisto/Riitta Salmi

Turun hallinto-oikeus antoi torstaina välipäätöksen, jolla se kieltää Somerniemen susilauman ampumiseksi myönnetyn poikkeusluvan täytäntöönpanon. Suomen riistakeskus myönsi joulukuun lopussa poikkeusluvan perhelauman tappamiseksi.

Poikkeuslupa salli kolmen suden lauman metsästämisen Somerniemen reviirialueella ajalla 1.2.–15.2.2022. Riistakeskuksen päätöksessä on kyse niin sanotusta kannanhoidollisesta metsästyksestä. Päätöksessä ei ole kyse yleisen turvallisuuden kannalta pakottavista syistä myönnettävästä vahinkoperusteisesta poikkeusluvasta.

Riistakeskuksen poikkeuslupapäätöksestä on valittanut hallinto-oikeuteen kuusi luonnonsuojeluyhdistystä. Nyt tehty välipäätös liittyy hallinto-oikeudessa vireillä oleviin valituksiin, joissa on vaadittu riistakeskuksen päätöksen kumoamista ja sen täytäntöönpanon kieltämistä.

Hallinto-oikeus ratkaisee valitusasiat myöhemmin.

6 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Aimo Laanti
1 vuosi sitten

No niin, sudet lisääntykööt ja täyttäkööt maan. Aktivistit perustavat kuvauspaikkoja, jonne houkuttelevat haaskoilla susia. Näin sudet oppivat tulemaan ihmisten läheisyyteen jopa seuraten hiihtäjiä ihan 30 metrin säteellä.

Ei tunnu kovin kivalta, kun pienet lapset ovat ulkoilemassa.

Mä vaan
1 vuosi sitten
Reply to  Aimo Laanti

Muistanko oikein, että pyyntiluvasta valittavan henkilön ei tarvitse olla paikkakuntalainen? Joskus oli juttua valitustehtailusta, joka kohdistui pyyntilupiin.

Kyllä vaan
1 vuosi sitten
Reply to  Mä vaan

Oikein. EU ei asu Somerniemellä.

VK
1 vuosi sitten
Reply to  Aimo Laanti

Koskahan viimeksi susi on käynyt ihmisen kimppuun Suomessa? Nyt pitää käyttää herkkää liipaisinsormea vain heristelyyn.

Myös isot koirat pelottavat
1 vuosi sitten
Reply to  VK

Viime viikolla yksi henkilö sanoi elettyään joskus alueella, jossa iltaisin kuului susien vähemmän miellyttävää ulvontaa, että susi on villi lihansyöjäeläin, eikä sillä ole eroa, onko saalis joku eläin vai ihminen.

Vaikka onkin kaukaa haettu, että susi ihmistä ahdistelisi, niin jo se ulvonta tekee ympäristön pimeällä kaameaksi. Siihenkö kylillä on ihmisen alistuttava?

Susi
1 vuosi sitten
Reply to  VK

Viepä omat alle kouluikäiset lapsesi leikkimään tänne metsään