Ravintoloiden pitää olla iltaisin kiinni, mutta huoltamoilla saa ruokailla – Piihovin kävijämäärä nousussa

3
– Ruokailijamäärän kasvu alkoi näkyä, kun ruokaravintoloiden piti sulkea ovensa alkuillasta, ABC Piihovin apulaisliikennemyymäläpäällikkö Anu Ruuska kertoo. Kuva: SSS/MInna Määttänen

Ravintoloiden aukioloaikoja koskevat rajoitukset eivät koske huoltoasemia eivätkä niiden keittiöitä, joten ruokailijat pääsevät halutessaan illastamaan huoltamoiden baareihin. Soittokierros salolaisille huoltoasemille kertoo koronarajoitusten vaikuttaneen niiden asiakasmääriin vaihtelevasti.

ABC Piihovin ravintolassa ruokailijoiden määrä on kasvanut sen jälkeen, kun ruokaravintolat määrättiin sulkemaan ovensa iltakuudelta.

– Muutos näkyy varsinkin viikonloppuisin, apulaisliikennemyymäläpäällikkö Anu Ruuska kertoo.

– Salon keskusta on niin lähellä, että se on meille eduksi: tänne tulee muitakin kuin vain moottoritien käyttäjiä.

Piihovi tarjoilee listaruoka-annoksia joka päivä iltayhdeksään. Hampurilaisia saa keskiyöhön eli liikennemyymälän sulkemiseen asti.

– Onneksi ihmiset haluavat syödä välillä muutakin kuin kotiruokaa, Ruuska sanoo.

– Yksittäiset ihmiset eivät ole tehneet pöytävarauksia, mutta liikenteessä olevat ryhmät ilmoittavat tulostaan.

25 prosenttia Piihovin ravintolan 200 asiakaspaikasta on koronarajoitusten takia poissa käytöstä.

Perniöntien ABC:lle ruokaravintoloiden aukiolorajoitukset eivät tuoneet mainittavasti lisää asiakkaita.

– Se näkyy meillä yllättävän vähän, jos ollenkaan. Facebookissa olemme huudelleet olevamme auki, ja että meillä saa syödä iltaisinkin, mutta se ei ole vaikuttanut, palveluvastaava Laura Loponen sanoo.

Perniöntien ABC on keittiöineen on avoinna iltayhdeksään.

– Keskeinen sijaintimme on taannut sen, että päivisin meillä on koronasta huolimatta edelleen vilkasta, Loponen huomauttaa.

– Salon keskusta on niin lähellä, että se on meille eduksi: tänne tulee muitakin kuin vain moottoritien käyttäjiä, Anu Ruuska sanoo. Kuva: SSS/MInna Määttänen

Teboil Kivihovi kärsii koronapandemian hiljentämästä liikenteestä.

– Ihmiset eivät liiku mihinkään: moottoritietä ei kuljeta töihin, ei lentokentälle eikä laivoille, joten mistä niitä asiakkaita meillekään tulisi, kauppias Ismo Rouvinen manaa.

– Kesä oli hyvä, kun tartuntaluvut olivat maltillisia. Koronatartuntojen nousu omikronin myötä lopetti ihmisten kulkemisen joulukuun alkupuolella.

Rouvinen sanoo tammikuun olevan muutenkin muita kuukausia hiljaisempi, mutta nyt ihmiset ovat vähentäneet liikkumistaan rajusti.

– Tämä on pelkkää selviytymistaistelua, Rouvinen toteaa.

Kivihovin ravintolassa on tarjolla lista-annoksia joka päivä iltakymmeneen asti ja grilliruokaa ympäri vuorokauden. Kotipizza on avoinna päivittäin iltakymmeneen, ja Hesburger iltaseitsemään torstaista sunnuntaihin.

Helmi Simpukka Halikossa on avoinna ympäri vuorokauden. Sen a la carte -annoksia tekevä keittiö sulkeutuu iltakymmeneltä, mutta grilliruokaa saa läpi yön. Vuoropäällikkö Heli Laulunen toteaa ravintoloiden aukioloaikarajoitusten näkyneen huoltoaseman ruokailijamäärässä vaihtelevasti.

– En ole huomannut sen vaikuttaneen iltoihin, mutta viikonloppuisin ruokapuolella on päivisin selvästi vilkkaampaa, hän kertoo.

– Aiemmin asiakasmäärät olivat tasaisempia, koska liikennemäärätkin olivat tasaisempia.

3 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Keijo K
3 kuukautta sitten

Kohtalaisen loistava esimerkki päättäjien, päättömyydestä?!

Siishäh?
3 kuukautta sitten

Aivan käsittämättömiä nämä ravintolarajoitukset! Täysin tyhjäpäistä näpertelyä päättäjiltä. Esimerkkinä vaikkapa paikallinen laskettelukeskuksen ravintola arkisin pitää sulkea klo 18 vaikka siellä asioi kourallinen ulkoilevia ihmisiä, keskustan tuntumassa oleva huoltoaseman ravintola saa olla auki ja siellä käy moninkertainen määrä asiakkaita.
Voimia ja jaksamista ravintoloiden pitäjille, päättäjillä rajoitusten kanssa järki täysin hukassa…

Tammisiltalainen
3 kuukautta sitten

Näitä erikoisilta kuuluvia poikkeuksia on perusteltu myös etenkin raskaan liikenteen kuljettajien tauoilla. Ei ABC:lle kukaan tule ryypiskelemään, vaan käymään lyhyesti. Suojelee myös luontoa, kun kuljettajien ei tarvitse käydä puskassa levähdyspaikalla.

Kävin joskus 2009 Sipoossa ostamassa veneen. Jouduin myös ennen sitä poikkeamaan levähdyspaikalla. Läheiset pusikot olivat niin täynnä sitä itseään, että piti katsoa mihin astuu.