Irkkufestarit siirtyvät kesäkuulle – Hulabaloo tuo maaliskuussa esimakua irlantilaisesta kansanmusiikista

0
Perniön Toimintakeskuksen Hulabaloo-ryhmä esiintyy jo maaliskuussa, mutta muut Salo Irish Festivaalin konserteista kuullaan kesäkuussa. Kuva: SSS-arkisto/Kati Järvinen

Salo Irish Festivaali siirtyy maaliskuun puolivälistä kesäkuulle. Muutokset johtuvat koronatilanteen aiheuttamasta epävarmuudesta.

– Rajoitusnäkymät ovat aika sumuiset. Totesimme, että emme pysty takaamaan, että kaikki konsertit voidaan toteuttaa. Hammasta purren ja harmistuneina päätimme siirrosta, Kauko Mäntylä Salo Irish ry:stä kertoo.

Järjestäjät toivovat, että koronatilanne olisi aiempien kesien tapaan parempi kesäaikaan. Tapahtuman uusi ajankohta on nyt 17.–18. kesäkuuta. Siirron vuoksi ohjelmistoon tulee pieniä muutoksia.

– Etkojen esiintyjä on vielä avoinna, sillä alkuperäinen esiintyjä Trio Beoir ei pääse paikalle.
Mäntylä uskoo, että etkoille löytyy uusi artisti helposti. Salo Irish Festivaalista on vuosien mittaan tullut sen verran tunnettu, että halukkaita on jo jonoksi asti.

Pääkonserttia seuraavien jamien paikka on muuttunut toimintansa lopettaneesta Hometownista Bizarren uuteen ravintolaan, joka avaa Paradise Gardenin tiloissa toukokuussa. Jamijatkoilla soittaa Hangish – Almost Irish -kokoonpano.

Pääkonsertti on tapahtumista ainoa maksullinen. Maaliskuuksi Kivaan ostetut liput käyvät sellaisenaan kesäkuun konserttiin, ja tapahtumapaikka pysyy samana.

– Lippurahat voi myös saada takaisin. Olemme sähköpostitse yhteydessä kaikkiin lipun varanneisiin.

Esimakua irkkumusiikista saadaan kuitenkin jo maaliskuussa. Perniön Kunnantalossa esiintyvät 3. maaliskuuta The Green Hope ja Hulabaloo-ryhmä, jossa on mukana erityisnuoria.

Draama- ja musiikkiesityksen tuottavat musiikkipedagogina vuosia työskennellyt Arto Pasio ja draamakasvattaja Maisa Pitkänen, joka on ollut mukana useissa Salon harrastajateatteriesityksissä niin näyttelijänä kuin ohjaajanakin.

– Hulabaloo on harjoitellut esitystään ahkerasti ja on motivoivaa, että he saavat sen esittää aikataulun mukaisesti, Kauko Mäntylä sanoo.

Konsertti toteutetaan yhdessä Perniön Toimintakeskuksen kanssa, ja se striimataan Salo Irish Festivaalin Facebook-sivuille.

– Esitys striimataan joka tapauksessa, ja yleisö saa tulla paikalle, jos koronarajoitukset sallivat.

Salo Irish Festivaali on törmännyt koronarajoituksiin aiemminkin. Maaliskuun 2020 irkkufestarit ehdittiin järjestää juuri ennen koronaepidemian puhkeamista, mutta vuosi sitten keväällä livekonsertteja ei ollut mahdollista soittaa. Tapahtuma siirtyi tuolloin virtuaaliseksi Salo Irish Festivaalin Facebook-sivuille.

Salo Irish Festivaali on järjestetty ensimmäisen kerran vuonna 2016. Tausta-ajatuksena on ollut, että samat bändit eivät esiinny kahteen kertaan. Kesäkuusta on tulossa poikkeus, jossa on mukana sekä vanhaa että uutta.

– Seonaidh soitti aiemmin etkoilla ja Isara oli vuoden 2018 huipentuma – hurja kilttikolmikko, joka veti hienon show’n. Sitä toivottiin uudestaan, Kauko Mäntylä kertoi viime syyskuussa (SSS 30.9.2021).

Salon irkkufestarit
  • Salo Irish Festivaali järjestetään 17.–18.6.2022
  • Tapahtuman järjestää Salo Irish ry.
  • Festari koostuu kuudesta konsertista, jossa soittaa yhteensä viisi kokoonpanoa.
  • Pääkonsertti on kulttuuritalo Kulttuuritalo Kivassa 18.6. Muita konserttipaikkoja ovat muun muassa Torikadun päiväkoti, IoT Campus, pääkirjasto ja ravintola Bar Bizarre.
  • Ohjelmassa on myös kahdet jamit, joihin kaikki voivat tulla vapaasti musisoimaan.