Kaksituhatta tartuntaa nyt ylitetty kanta – viikonloppu toi 112 uutta koronatapausta Saloon

4
Koronatilanne ei ota helpottuakseen Salossa, saati valtakunnallisesti. Suomessa todettiin kahden päivän aikana yli 17 000 tartuntaa ja Salossakin vastaavan ajanjakson lukema ylitti sadan tapauksen rajapyykin. Kuva: SSS/Minna Määttänen.

Kahdentuhannen koronatartunnan rajapyykki rikkoutui Salossa viikonloppuna. Maanantain aikana kirjatut lauantain ja sunnuntain tartunnat nostivat Salon kokonaissaldoa 112 tapauksella, minkä myötä koko pandemian aikana tartuntoja on todettu kaupungissa nyt    2 105 kappaletta.

Viime viikko oli Salolle muutoinkin murheellinen, koronalukujen valossa ainakin. Tiistaina rekisteröity tapausmäärä oli vielä melko maltillinen (15), mutta siitä lähtien tartuntakäyrä osoitti vankasti ylöspäin. Keskiviikkona uusia tapauksia noteerattiin 42, torstaina 43 ja perjantaina peräti 79 kappaletta.

Viime tiistain ja tämän maanantain välisellä ajanjaksolla uusia koronatartuntoja todettiin Salossa siis 291 kappaletta. Määrä on huolestuttavan korkea, sillä Salon Seudun Sanomien ennen joulua julkaistussa koronaviikkokatsauksessa (SSS 23.12) mainittiin edeltäneen seitsemän päivän (15.12.–22.12.) tartuntalukeman olleen yhteensä 75 kappaletta.

Yhtäältä samassa jutussa todettiin, että kahden sitä edeltäneen seitsenpäiväisen seurantajakson lukemat olivat vielä huomattavasti alhaisemmat: 53 (8.12–15.12.) ja 21 (1.12–8.12.) tapausta. Viime viikon tiistaista alkaneen ajanjakson aikana Salossa on todettu siis liki 14-kertainen määrä koronatartuntoja verrattuna joulukuun ensimmäiseen seurantaviikkoon.

Somerolla uusia koronatapauksia noteerattiin lauantain ja sunnuntain aikana 6 kappaletta. Varsinais-Suomessa tartuntoja tilastoitiin 704 kappaletta, joista liki puolet (339) Turussa.

Valtakunnallinen lukema on sekin murheellista luettavaa: 17 047 uutta tapausta, joista liki 11 000 (10 999) Uudellamaalla.

Koronatilanne 3.1.2022 (uudet tartunnat ajanjaksolta 1.1–2.1.)

Salo + 112 tartuntaa (yhteensä 2 105 tapausta)

Somero + 6 (164)

Varsinais-Suomi + 704 (24 186)

Lähde: THL.

Juttua korjattu 3.1.2022 klo 13.10. Lisätty maininta koskien valtakunnallisen lukemaa.

4 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Sami Suonpää
1 vuosi sitten

Ketä enää kiinnostavat päiväkohtaiset tartunnat? Niistä ei ole mitään hyötyä, jos tiedotetaan koko ajan.

Raikku
1 vuosi sitten
Reply to  Sami Suonpää

Aivan sama onko tartuntoja päivässä 50 vai 100. Kipeänä jäädään kotiin ja sairastetaan taudit pois. Sen ihmeempää ei tämän taudin kanssa enää tarvita. Nyt nuoret, perusterveet ihmiset lähtevät päivystykseen valittamaan nuhaa tai huonoa oloa noroviruksen aikana.

Kyllä, vatsataudissa on huono olo ja flunssassa on usein nokka tukossa. Yhteiskunta auki ja valoa kohti.

Mamma vaan, kolme kertaa rokotettu
1 vuosi sitten
Reply to  Sami Suonpää

Ehkä salaa toivotaankin vanhojen, ikääntyneiden tai muuten heikkojen sairastuvan.

Nyt, valot päälle!
1 vuosi sitten

Tämä tauti tarttuu todella nopeasti, jo alle 15 min oleilu riittää sairastuneen kanssa samassa tilassa ja tuon kahden metrin säännön saa unohtaa. Riittää jo samassa tilassa oleilu, vaikka olisi tehokas ilmastointi. Tämä on todistettu nyt jouluna saaduissa tartuntatapauksissa. Koulut alkoivat tänään, mikä on todella huono ratkaisu, alakouluikäiset kokonaan rokottamatta. Kohta ne koulut on pakko sulkea, kun ei löydy työntekijöitä. Eikö voisi siirtyä etäkouluun, ennen kuin on myöhäistä. Kaikki rajoitukset ja suositukset täytyy laittaa uusiksi. Rokotettujen altistuneiden pitää jäädä karanteeniin. Tuli todistettua, että jos yhdellä on tartunta ja kaksi rokotetta, kaikki seurueessa sairastuivat, mutta ei kolmannen rokotteen marras-joulukuussa saanut. Eli kyllä… Lue lisää »