Karhubasket uhmasi taas todennäköisyyksiä – lauantaina Salohalliin saapumassa oleva Kataja hävisi loistavista lähtökohdista lukemin 78–106

0
Helsinki Seagulls (kuvassa oikealla Tuukka Kotti) onnistui voittamaan Salon Vilppaan (Perttu Blomgren) toista kertaa muutaman päivän sisällä. Loppulukemat Kisahallin korisliigaottelussa olivat 85-79. (kuva: Lehtikuva/Emmi Korhonen)

Miesten Korisliigan joukkueet palasivat useiden viikkojen tauolta hyvin erilaisissa asetelmissa.

Nokialla kohtasivat keskiviikkona BC Nokia ja Bisons Loimaa (Nokia voitti 101–62). Molempien joukkueiden päävalmentajat iloitsivat ennakoissa siitä, että takana on useampia täysipainoisia ja hyvälaatuisia harjoitusviikkoja.

Lapuan Kobrat pääsi puolestaan hiljattain koronakaranteenista eikä ehtinyt harjoitella käytännössä lainkaan ennen vierasottelua Tampereella (Pyrintö voitti 100–90).

Tällä viikolla on tarjolla kilpailuetua niille, jotka ovat päässeet tauon aikana harjoittelemaan hyvin eivätkä kärsi pelaajien poissaoloista. Tai niin ainakin luulisi. Joensuun ottelu kertoi täysin päinvastaista sanomaa ja kumosi osaltaan kaikki teoriat.

Kotijoukkue Kataja sai mukaan täydet 12 pelaajaa, kun taas vierailija Karhubasketista olivat poissa sen kolme tähtipelaajaa, Cameron Jones, Rene Rougeau ja Lee Skinner.

Karhubasket on uhmannut monia todennäköisyyksiä kauden aikana aiemminkin ja nyt se teki sen niin hämmästyttävällä tavalla kuin liigakärki ylipäänsä hämmästyttää voi. Vieraspisteet lähtivät ”susirajalta” numeroin 78–106.

Otteluun sisältyi toki se, että Karhubasket heitti kaukaa hurjalla 59 prosentin tarkkuudella. Jos joku osa-alue on ollut joukkueelle hankalaa, on se ollut nimenomaan kolmen pisteen heittäminen.

Tulitusta johtivat aiemmin kaudella alle 30-prosenttisesti kolmosissaan osuneet Eero Innamaa (kolmoset 6/8) ja Miikka Marttinen (8/12). 22 pistettä on Innamaan liigauran ennätys. Huimia lukuja olivat myös Severi Kaukiaisen 14 ja Henri Kantosen yhdeksän koriin johtanutta syöttöä.

– Meillä on kaikilla hyvä itseluottamus ja halu viedä tätä hommaa eteenpäin. Näytimme että pystymme pelaamaan hyvällä intensiteetillä, vaikka tärkeitä äijiä puuttuikin, Marttinen totesi Ruudun haastattelussa.

Karhubasket on yleisesti erittäin hyvä levypallojoukkue, mutta siltä puuttuivat kolme neljästä eniten irtopalloja ottaneesta pelaajasta. Siitä huolimatta levypallot menivät sen eduksi 18–47.

Siinäpä sitä riittää Katajan päävalmentajalle Petri Virtaselle työnsarkaa ennen lauantaina odottavaa vierailua Salohalliin.

Korisliigan tauon voi todeta olleen oikea päätös. Otteluita olisi ollut hyvin vaikeaa pelata menneinä alkuvuoden ensimmäisinä viikkoina koronatartuntojen vuoksi.

Keskiviikkona esimerkiksi Korihailla ja Pyrinnöllä oli keskiviikkona Bisonsin lisäksi jalkeilla täysi kokoonpano. Kausi jatkuu toki hyvin eri tavalla eri joukkueilla. Kouvoilla korona on kiertänyt läpi lähes koko porukan taustahenkilöineen, joitain joukkueita saattaa odottaa pandemiasuma myöhemmin talvella.

Sarjasijoitusten kannalta Seagullsin ja Vilppaan välinen ero on nyt yhden ottelun vähemmän pelanneen Seagullsin eduksi kolme voittoa. Lisäksi Seagulls on nyt hyvin vahvoilla keskinäisten ottelujen vertailussa.

Vilpas saattaa tarvita ylemmän loppusarjan paikan varmistamiseen vielä kaksi voittoa jäljellä olevasta viidestä runkosarjaottelusta. Suotuisilla muilla tuloksilla jopa yksikin voitto voi tosin riittää.