Katso luvut: Avoimien työpaikkojen määrä nousi uudelle tasolle Salossa

6
Varsinais-Suomen työttömyys alenee vauhdikkaampaa kuin koko maassa yleisesti. Varsinais-Suomessa avoimia työpaikkoja on ollut eniten auki teollisuudessa. Arkistokuva logistiikkavarastosta: Marttiina Sairanen.

Avoimien työpaikkojen määrä Salossa on noussut viime vuonna uudelle tasolle. Kaupungissa oli viime vuonna lähes joka kuukausi yli 500 työpaikkaa auki. Joulukuussa määrä oli jo lähes 900.

Kuva kertoo, että vuonna 2020 tälle tasolle ei päästy kertaakaan. Samoin aikaisempina vuosina Salossa on ollut avoinna pääsääntöisesti alle 400 työpaikkaa yhtä kuukautta kohti.

SAMA SUUNTAUS näkyy myös muualla Varsinais-Suomessa. Koko maakunnassa oli uusia työpaikkoja joulukuussa auki tuplasti enemmän kuin vuosi sitten.

Viime kuussa avoimia työpaikkoja listattiin Varsinais-Suomen työ- ja elinkeinotoimistossa 7 400 kappaletta. Vuotta aiemmin määrä oli 3 800.

Avoimet työpaikat keskittyvät vahvasti Turun seudulle, jossa avoimia työpaikkoja oli joulukuussa yli 5 100.

Salon seutukunnassa avoinna oli lähes 1 000 työpaikkaa ja Vakka-Suomessa taas reilu 800.

Avoimien työpaikkojen määrä on kasvanut suhteellisesti eniten juuri Salon seutukunnassa. Avoinna on noin neljä kertaa enemmän työpaikkoja kuin vuotta aiemmin.

Luvut käyvät ilmi tiistaina julkaistusta Varsinais-Suomen Työllisyyskatsauksesta. Katsauksen tekee Varsinais-Suomen Ely-keskus.

Vuoden 2019 joulukuussa avoimia työpaikkoja oli Varsinais-Suomessa 3 750 ja vuonna 2018 joulukuussa 3 400.

Listaus ei kerro avoimien työpaikkojen työsuhteen muotoa tai kestoa, mutta pyrkii poistamaan päällekkäiset työpaikat listauksen luonnin yhteydessä.

 

VIIME VUONNA työvoiman kysyntä oli poikkeuksellisen vilkasta lähes kaikilla aloilla.

Eniten paikkoja on ollut auki teollisuudessa (pois lukien metalliteollisuus), jossa työvoiman kysyntä on ollut yli 140 prosenttia kovempaa tänä vuonna verrattuna viime vuoteen.

Rakentamisessa on työvoiman kysyntä ollut määrällisesti kovaa ja paikkoja on ollut auki yli 60 prosenttia enemmän kuin viime vuonna.

Myös puhdistusalalla, sote-alan tehtävissä, hotelli- ja ravintolasektorilla sekä kuljetuksissa on paikkoja ollut yli 70 prosenttia enemmän verrattuna viime vuoteen.

Koko Suomessa oli joulukuussa avoinna 164 500 työpaikkaa, mikä on 71 600 enemmän kuin vuosi sitten.

SALOSSA joulukuun työttömyysaste oli 10,4 prosenttia. Vuosi sitten työttömyysaste oli 14,7.

Työttömien työnhakijoiden osuus työvoimasta oli Salossa hieman korkeampi kuin koko Varsinais-Suomessa keskimäärin. Maakunnan työttömyysaste oli 9,8 prosenttia. Se on 3,7 prosenttiyksikköä vähemmän kuin vuotta aiemmin.

Työttömien osuus työvoimasta oli Varsinais-Suomessa pienempi kuin koko maassa. Koko maan työttömyysaste oli 10,5.

Varsinais-Suomen korkein työttömyysaste oli Turussa (13,2 prosenttia). Pienin työttömyysaste oli Sauvossa (3,7 prosenttia).

Joulukuussa työttömiä oli selvästi vähemmän kuin vuotta aiemmin kaikissa Varsinais-Suomen seutukunnissa. Suurin ero vuotta aiempaan oli Salon seutukunnassa (29 prosenttia vähemmän) ja pienin Vakka-Suomessa (23 prosenttia vähemmän).

Alueen korkein työttömyysaste oli Turussa (13,2 prosenttia). Pienin työttömyysaste oli Sauvossa (3,7 prosenttia).

 

6 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Pelkkä työ ei riitä
6 kuukautta sitten

Lähtisin heti Saloon töihin jos siellä olisi aktiivinen yöelämä, josta voisi löytää mahdollisen elämänkumppanin, kuten täällä Turussa.

Keijo K
6 kuukautta sitten

Turkulainen heitto? Onko pakko yötöihin pyrkiä, työhön Saloon vaiko asumaankin Saloon? Turkuun puolen tunnin matka? Mikä oli asian ydin?

Yksi täti
6 kuukautta sitten

Ehkä yöelämäkin vilkastuu, jos nuoria muuttaisi työpaikan saatuaan kaupunkiin.

Ajat on muuttuneet
6 kuukautta sitten
Reply to  Yksi täti

Siinä se juuri onkin, etteivät nuoret nykyään enää muuta sellaiseen kaupunkiin, jossa ei ole yöelämää. Ennen muinoin muuttoon riitti pelkkä työelämä.

Junantuoma
6 kuukautta sitten

Kun olet löytänyt kumppanin Turun yöelämästä, voitte yhdessä hankkia Salosta kohtuuhintaisen asunnon lapsiystävälliseltä alueelta.

Itse en löytänyt kumppania Turun yöelämästä, vaan ihan jostain muualta.

Reiska
6 kuukautta sitten

Taitaa ne työikäiset olla muuttaneet muualle, eikä eläkeläiset hae paikkoja niin paljon.