Kommentti: Yle välittää taas vuonna 2023!

0
Yle esittää tällä(kin) kaudella kotimaisista palloilusarjoista vain Suomen cupin huipennukset. Niinpä Petteri Koposta (vas.) ja Roope Ahosta näkyy vain maksullisissa suoratoistopalveluissa. (Kuva: Lehtikuva/Jussi Nukari)

Vaikka seurahistorian toinen Suomen cupin voitto ja 10 000 euron shekki jäivät Vilppaalta ottamatta, Sami Toiviaisen joukkue on oikealla uralla.

Jo joulukuussa ison kehitysloikan ottanut Vilpas osoitti, että se pystyy ilman Mikko Koivistoakin haastamaan mestarisuosikki Seagullsin tasapäisesti. Seagullsin materiaali on paperilla vakuuttava, eikä Vilpas pysty vielä nokittamaan millään pelipaikalla. Mutta kuten viime vuonna, Vilpas ei ole vielä lyönyt kaikkia korttejaan pöytään.

Vilpas on löytänyt syksyllä kateissa olleen tasapainon terveyden ja onnistuneen roolituksen kautta. Pelaajahankintoihin ei ole enää pakottavaa tarvetta – kannattaako niitä edes tässä talousnäkymässä tehdä?

Vilppaan kevään tärkein hankinta tehdäänkin toimistolle: loistavaa työtä tehneen toiminnanjohtaja Marko Vihiniemen työsuhde päättyi cupfinaalin aattona. Vihiniemen korvaaminen on käytännössä mahdotonta, eikä tilannetta helpota pitkittynyt epävarmuus kauden jatkumisesta.

Lauantai-illan cupfinaali oli joka tapauksessa yllättävän korkeatasoinen ja ennen kaikkea parasta mainosta kotimaiselle koripallolle.

Koripalloväen onkin syytä toivoa, ettei penkkiurheilukansa vaihtanut kanavaa Ylen talviurheilustudion päätteeksi, sillä seuraavan kerran valtiollinen yleisradioyhtiö näyttää kotimaista seurakoripalloaa todennäköisesti vasta vuonna 2023.

Sitä ennen Yle välittää satoja tunteja muun muassa ilman suomalaisia käytävää alppihiihtoa, slopestyleä sekä Pohjois-Amerikan jääkiekkoliigaa, jonka lähetysoikeuksista maksetut reilut miljoona euroa olisivat kelvanneet myös henkitoreissaan kituvalle kotimaiselle palloilulle.