Koskella tapahtuneen kuolonkolarin esitutkinta edistynyt – henkilöauto oli ajautunut vastaantulevien kaistalle

0

Poliisin tekemä esitutkinta Valtatie 10:llä tiistaina tapahtuneessa kuolonkolarissa on edistynyt. Onnettomuudessa oli osallisena rekka ja henkilöauto, ja henkilöauton kuljettaja menehtyi. Tapahtumien kuluksi on varmistunut, että menehtynyt henkilöauton kuljettaja oli ajautunut autollaan vastaantulevien kaistalle.

Henkilöauto oli matkalla Forssasta Turkuun päin. Ennen henkilöauton ja rekan törmäystä Turun suunnasta kohti Forssaa kulkenut henkilöauton kuljettaja oli saanut väistettyä hänen ajokaistallaan vastaan tulleen henkilöauton. Vastaan tullut henkilöauto oli jatkanut kulkua vastaantulijoiden kaistalla. Seuraavaksi oli tullut vastaan rekka.

Rekan kuljettaja oli havainnut vastaantulevan henkilöauton. Hän oli aloittanut jarrutuksen ja väistöliikkeen tekemisen. Väistöliikkeestä huolimatta ajoneuvot olivat törmänneet rekan kaistalla. Henkilöauto oli ajautunut tien viereen ja kääntynyt katolleen.

Henkilöauton kuljettaja oli menehtynyt tapahtumapaikalla. Henkilöauto oli törmäyshetkellä palaamassa omalle kaistalleen.

Tapahtumapaikka oli loivasti kaartuva tie. Näkyvyys tapahtumapaikalla oli hyvä. Forssan suunnasta tulleita henkilöautojen kuljettajia kohti paistoi aurinko. Tie oli erittäin liukas.

Tapahtumaa tutkitaan tässä vaiheessa törkeänä liikenneturvallisuuden vaarantamisena. Esitutkinta jatkuu, ja poliisi ei tiedota asiasta enempää.

Asiassa epäillään ainoastaan menehtynyttä autonkuljettajaa.