Lasten ja nuorten harrastustoiminta saa maakunnallisen koronanyrkin mielestä jatkua

1
Maakunnallinen koronaryhmä on sitä mieltä, että lasten liikuntaharrastuksia voidaan jatkaa. Kuva: SSS arkisto/Minna Määttänen

Varsinais-Suomen koronakoordinaatioryhmää linjaa, että lasten harrastustoiminta voi jatkua pahenevasta koronatilanteesta huolimatta.

– Ryhmän näkemyksen mukaan lasten ryhmäharrastustoimintaa voidaan jatkaa ottaen erityisesti huomioon terveysturvalliset käytännöt kuten käsihygienia, riittävät turvaetäisyydet ja suunenäsuojien käyttö, kun laji sen mahdollistaa, Varsinais-Suomen sairaanhoitopiirin johtajaylilääkäri Mikko Pietilä sanoo Varsinais-Suomen sairaanhoitopiirin tiedotteessa.

Koronakoordinaatioryhmä katsoo, että harrastusten tauottamisen tuomat haitat olisivat suuremmat kuin hyödyt. Aikuisille ryhmä kuitenkin suosittelee joukkuelajien sijaan yksilöliikuntaa.

Koronaministerityöryhmä oli aiemmissa linjauksissaan sitä mieltä, että myös lasten harrastustoimintaa pitäisi rajoittaa. Lopullisen linjauksen asiassa antaa Lounais-Suomen aluehallintovirasto, mutta se ei ole vielä kertonut kantaansa.

Koronan ilmaantuvuus on Varsinais-Suomessa voimakkaassa nousussa.

Tällä hetkellä koronan 14 vuorokauden ilmaantuvuus Varsinais-Suomessa on 100 000 asukasta kohti 1 061. Testien positiivisuusprosentti on lähes 30.

– Testien positiivisuusprosentti vastaa normaaleja influenssaepidemioiden huippuja, eli olemme siis todella korkeissa luvuissa, mutta tämän aallon huippua ei ole vielä nähty, Varsinais-Suomen sairaanhoitopiirin vt. tartuntataudeista vastaava ylilääkäri Harri Marttila sanoo tiedotteessa.

Suuresta tartuntamäärästä huolimatta sairaalahoidon tarve on pysynyt miltei samalla tasolla kuin aiemminkin. Tyksissä oli 11.1. aamulla hoidossa kaksikymmentä potilasta vuodeosastoilla ja viisi potilasta teho-osastolla. Osalla näistä potilaista taudinaiheuttajaksi on paljastunut omikronvariantti.

Vaikkei maakunnallinen koronaryhmä ota harrastustoimintaan yhtä jyrkkää kantaa kuin koronaministeriryhmä, yksityistilaisuuksien suhteen linja on sama.

– Yksityistilaisuuksissa koronaministeriryhmän suositusta pitää noudattaa: tulisi olla enintään viisi henkilöä perheen ulkopuolelta mukana, tiedotteessa todetaan.

1 Comment
Inline Feedbacks
View all comments
Kumminkin ne samat lapset näkevät toisiaan koulussa
4 kuukautta sitten

No, Salossa jo laitettiin lasten kerhot jäihin. Eli ne Mun Juttu -kerhot, joita pidetään koululla. Oliko hätiköity päätös?