Lehtonen, Lehtonen, Lehtonen – FC Halikon pohjapelaaja toi huipputärkeän voiton osumalla läheltä ja kaukaa

0
Laura Lehtonen antoi oikean jalkansa puhua. Arkistokuva.

FC Halikon sunnuntaisen 4–1-vierasvoiton merkityksen näkee suoraan naisten futsal-liigan sarjataulukosta. Joukkue nousi vastustajansa FC Nokian ohi suoran putoajan paikalta karsijan asemaan ja tavoittelemaan vielä myös suoraa säilymistä.

Nyt etumatka FC Nokiaan on yksi piste, kun se varsinaisen peliajan tappiolla olisi ollut viisi pistettä. Ja kun nämä joukkueet olivat keränneet kauden aiemmista otteluistaan noin puoli pistettä per peli, on jokaisen voiton tärkeys suuri.

– Tästä pelistä tärkein asia – ja melkeinpä ainoa millä oli mitään merkitystä – oli voitosta saadut kolme sarjapistettä, hymähti FC Halikon päävalmentaja Ari Peltola.

FC Halikon hattutemppuilija, kolme maalia tehnyt Laura Lehtonen teki osumansa Nokian Harjuniityllä kerta kerran jälkeen lähempää vastustajan verkkoa. Ensimmäinen laukaus lähti keskiviivan takaa, toinen hieman sen edestä.

Aina voi miettiä, että ainakin jälkimmäinen laukaus olisi ollut FC Nokian maalivahdin Emmi Kortesmaan torjuttavissa. Vahingossa tällaiset maalit eivät kuitenkaan silti koskaan tule.

Toisen puoliajan avausminuutti oli koko ottelun kannalta tärkeä. Lehtonen pääsi kokeilemaan vetoaan jo ensimmäisen seitsemän pelisekunnin aikana kahdesti jälkimmäisen osuttua ylärimaan. Vain noin puolta minuuttia myöhemmin tuli voittomaaliksi jäänyt osuma.

3–1-maali tuli kahdella yhtä vastaan -hyökkäyksestä heti vastustajan kulmapotkun jälkeen. Annika Peippo syötti Lehtoselle, jonka sijoitus alakulmaan oli laatutyötä.

Katariina Marttilan osuma käytännössä jo ratkaisi ratkaisi ottelun. Lehtonen ja Marttila ovat tehneet kaksistaan yli puolet FC Halikon kauden kaikista 21 maalista.

Valmennus pisti kentällisiä uusiksi tähän otteluun. Peippo ja Nella Saukkio siirtyivät pelaamaan Lehtosen ja Marttilan kanssa, kun taas Elli Laaksonen ja Olivia Simula saivat seuraukseen rooleissa vaihdelleet Ronja Salmen, Olivia Haapasen ja Emma Rinta-Paavolan.

– Ellin ja Olivian ketju pelasi hyvän syyskauden, mutta heidän pallonhallintansa ei jalostunut maalinteoksi. Lauran ja Katariinan ketjulla taas on ollut turhankin suoraviivaista niin, ettei Lauraa ole saanut aina hyödynnettyä tavanomaisissa pelitilanteissa, Peltola selvitti.

– Muutokset tuottivatkin tulosta. Yksikään Lauran maaleista ei tullut erikoistilanteista, hän muistutti.

FC Halikko on nyt neljän pisteen päässä suoran säilyjän paikasta yhden ottelun FC Sportia vähemmän pelanneena.

– Olen erittäin luottavainen siihen, että nousemme vielä suoran säilyjän paikalle, Peltola vakuutti.

NAISTEN LIIGA

FC Nokia–FC Halikko 1–4 (1–1)

Maalit: 2.05 Laura Lehtonen (Katariina Marttila) 0–1, 2.57 Ella Saranpää 1–1, 20.41 Lehtonen (Nella Saukkio) 1–2, 27.15 Lehtonen (Annika Peippo) 1–3, 34.30 Marttila 1–4.

FC Halikon seuraava ottelu: to 27.1. GFT–FC Halikko kello 19.30 Opinmäen liikuntahallilla.