LP Salo maailmanmestarien vieraana ilman tutkapariaan

0
LP Salon Linnea Kuusela (pelinumero 15) ja Jenni Jantunen pääsevät mittauttamaan osaamistaan taas parhaassa seurassa. (kuva: SSS-arkisto/Minna Määttänen)

LP Salolla torstaina edessä olevan haasteen voi sanoa olevan maksimaalisen kova. Joukkue testaa ottelu- ja matkustusrumban keskellä taitonsa hallitsevaa maailmanmestaria vastaan ilman kahta viiden viimeisimmän vuoden avainpelaajaansa.

Viktoriia Tuchashvili on naisten Mestarien liigan ottelusta sivussa viimeviikkoisen polvivamman jäljiltä, ja Anna Czakan joutui jäämään Turkin-matkalta pois sairastumisen takia melko lailla viime hetkillä. Näin joukkueen on tultava toimeen ilman ykköspassariaan ja ykköskeskipelaajaansa, jotka ovat muodostaneet tietynlaisen tutkaparin jo pitkään.

Istanbulilainen VakifBank pelasi itsensä seurajoukkueiden maailmanmestariksi pian sen jälkeen, kun se oli hakenut 3–0 (25–14, 25–11, 25–17)-voiton Salohallista joulukuun alkupuolella.

Jopa VakifBank on lyötävissä, minkä osoittavat kaksi tappiota Turkin liigassa. Nykyvirettä ei silti tarvitse epäillä, sillä joukkue päihitti maanantaina liigakolmosen Eczacibasin 3–0.

Naisten Mestarien liigaa, VakifBank–LP Salo torstaina Suomen aikaa kello 18 Vakifbank Spor Saraylissa.