LP Viesti Akatemialta jäi pieni palkinto saamatta Ouluhallissa

0
Selma Nikkanen teki kelpo tehot. (Kuva: SSS/Santeri Iltanen)

LP Viesti Akatemia pelasi samaan aikaan liigajoukkueen ottelun kanssa oman ottelunsa reilun 200 kilometrin päässä Ouluhallissa.

Nuorella joukkueella Ettaa vastaan lähtenyt Akatemia paransi peliään koko ottelun, mutta palkinto jäi erävoiton muodossa saamatta. Etta otti täydet pisteet 3–0 (25–12, 25–15, 25–23) -voitolla.

– Kahdessa ensimmäisessä erässä vastustaja syötti kummassakin viisi ässää ja meidän puolustus oli heikkoa. Teimme Ettasta liian hyvän.

– Siitä olen ylpeä, että tytöille meni erätauolla palaute perille. Kolmas erä oli jo lentopallon näköistä ja pelasimme ajoittain tosi hyvin, Akatemian päävalmentaja Janne Harju tiivisti.

Ettan ykköspelaaja oli Harjun mielestä ”ehkä sarjan paras passari” Taija Kaukoranta, joka syötti kahdeksan ässää. Harju kehui omasta joukkueestaan erityisesti hakkuri Jenna Saarista (10/+9) sekä parhaana palkittua Selma Nikkasta (9/+6).

– Selma hoiti ruutunsa kokemattomaksi pelaajaksi hyvin.

Hilma Nikkanen palasi pitkästä aikaa kentälle, tosin hänelle vieraaseen rooliinsa liberona.

Harjua jäi kismittämään erävoiton puuttuminen.

– Olisi se ollut edes pieni palkinto tasonnostosta. Mutta tärkeintä on se, että tällaiset pelit satavat laariin sinne 3–4 vuoden päähän.

Akatemia jatkaa 1-sarjassa kahdeksantena. Joukkueen seuraava ottelu on kahden viikon kuluttua Salohallissa Kuortanetta vastaan.