LP Viestillä matkailu avartaa, mutta sillä on koronahintansa

0
Elena Becheva (vas.) pääsi viime tingassa samalle lennolle Jenni Jantusen ja Iina Andrikopouloun kanssa. (kuva: CEV)

LP Viestin vaiherikas tammikuu jatkuu perjantaina kotimatkalla. Suomeen on tarkoitus palata iltapäivällä, ja Suomen cupin välierä odottaa Tampereella jo noin vuorokautta myöhemmin.

Menomatka kohti Turkkia oli vaiherikas ennen kaikkea Suomen osalta. Anna Czakan joutui jäämään sairastuneena reissusta pois lähes viime hetkellä, ja viive näytti vääjäämättömältä myös Elena Bechevan kohdalla.

Bulgarialaispelaaja on matkustanut kauden aikana ongelmitta Suomeen, Ranskaan ja Italiaan. Hänen koronarokotustodistuksensa olisivat kelvanneet sellaisenaan myös Turkkiin, mutta mutka tuli matkaan välilaskun kohdalla.

Välilasku tapahtui Saksassa.

– Siellä Elenan rokotukset eivät kelvanneetkaan, vaan häneltä edellytettiin negatiivista koronatestitulosta. Meillä kävi todella hyvä onni, että lääkärikeskus Aava oli Helsinki-Vantaan lentokentällä auki viideltä aamulla, ja Elena ehti päästä testiin ennen koneen lähtöä, kertoo LP Viestin urheilutoimenjohtaja Tomi Lemminkäinen.

Nyt Bechevalla on myös Suomesta saatu rokotustodistus, joten paluumatkalla vastaavaa ongelmaa ei pitäisi tulla.

Matkailu avartaa aina, mutta korona-aikana sillä on ollut konkreettinen hintansa. Ennen Italiaan suuntautunutta Mestarien liigan ottelua koko joukkueen oli mentävä Turkuun koronatestiin.

– Kyllä tässä rahaa on palanut koronan takia useampi tuhat euroa. Kun yleisöä ei ainakaan vielä peleihin saada ottaa, niin jokainen euro on tärkeä, Lemminkäinen laskee.

On syytäkin olla ylpeä – LP Salo sai VakifBankin kotiyleisön buuaamaan kahdessa erässä