Matila ja Mäkipelto vetivät taas MM-kullan

0
Voittotulos ei miellyttänyt Joonas Mäkipeltoa. (kuva: Suomen Leuanveto ry/Milla Vahtila)

Salolaiset Timo Matila ja Joonas Mäkipelto onnistuivat uusimaan toistoleuanvedon maailmanmestaruutensa. Matila oli ykkönen 70-kiloisten ja Mäkipelto 80-kiloisten sarjassa Helsingin Viikissä käydyissä kilpailuissa.

Matila tuntuu parantavan tuloksiaan sitä mukaa, kun ikää tulee lisää. 55-vuotias mies teki uudeksi ennätyksekseen 59 hyväksyttyä toistoa. Se riitti neljän kilpailijan joukossa selvään voittoon kymmenen toiston erolla Harri Karjalaiseen.

Matilan aiempi paras tulos oli 57 toistoa, jonka hän oli tehnyt sekä lokakuussa 2020 että marrakuussa 2021. Suomen mestaruuksia on plakkarissa kaikkiaan kuusi.

– Kyllä se 60 menee vielä puhki, ensi kerralla sitten. Kyllä tähän 59:ään pitää silti olla ihan tyytyväinen, sanaili Liikuntakeskus Vireessä työskentelevä Matila.

Timo Matila nousi keskimmäiselle palkintokorokkeelle.

Joonas Mäkipelto voitti puolestaan oman painoluokkansa 62 onnistuneella suorituksella. Matti Karvonen ja Juha Ruokonen päätyivät tulokseen 56.

Mäkipelto teki 67 hyväksyttyä toistoa viime marraskuussa Jyväskylän SM-kilpailuissa. Kyseessä on samalla maailmanennätys.

– Ei ollut paras päivä. Urheilu on välillä tämmöistä. Hyvä tulos, mutta niin kauan kuin ei tule 70 leukaa, ei voi olla superonnellinen, Mäkipelto kertoi tiedotteessa.

Ensimmäiset leuanvedon MM-kilpailut järjestettiin ennen korona-ajan alkua loppuvuodesta 2019. Kyseisen tapahtuman tavoin Viikissäkin valtaosa kilpailijoista oli suomalaisia. Tässä kohdassa on kuitenkin syytä huomioida koronatilanteen varmasti merkittävä vaikutus osallistujien saapumiseen Suomen rajojen ulkopuolelta.

– Saimme ilahduttavan paljon ulkomaalaisia kilpailijoita, totesi Suomen Leuanveto ry:n puheenjohtaja Juha Eriksson.

Kovia suorituksia nähtiin myös ulkomaalaiskilpailijoilta. Yhdysvaltalainen John Andermann teki lauantaina maailmanennätyksen lisäpainoleuanvedon 80-kiloisten sarjassa.

Toisto- ja lisäpainoleuanvedon SM-kilpailut järjestetään kesä–heinäkuun taitteessa Salon SM-viikon yhteydessä.