Omat pojat ja tytöt maailmalla: Koskelon Stuttgart on yhä tappioitta – Nikulan Benfica taas kärsi ensimmäisen tappionsa liigassa

0
Roosa Koskelon Stuttgartilla kulkee Bundesliigassa. (Kuva: SSS-arkisto/Kirsi-Maarit Venetpalo)

Roosa Koskelon Stuttgart jatkaa vakuuttavasti lentopallon Bundesliigan kärjessä ilman tappioita. Viikonloppuna Stuttgart kaatoi vieraskentällä Münsterin murskaavasti 3–0 (25–14, 25–15, 25–12).

– Peli oli meidän hallintaa ensimmäisestä pallosta viimeiseen saakka, sen kertovat jo eräpisteetkin. Syötettiin tosi hyvin: kovaa mutta taktisesti. Sen jälkeen oli selkeää rakentaa oma torjunta-puolustus, Koskelo kertoi Lentopalloliiton tiedotteessa.

– Olemme saaneet koko porukan harjoituksiin viimeisten parin viikon aikana. Treenien hyvä taso on näkynyt heti myös peleissä.

Portugalin Liga Unassa Aaro Nikulan Benfica kärsi kauden ensimmäisen tappionsa, kun Fonte Bastardo voitti lissabonilaiset kotikentällään 3–0 (25–23, 25–23, 25–18). Nyt sekä Benfica että Fonte Bastardo ovat hävinneet kertaalleen.

Hakkuri Nikula kävi ottelussa tuplavaihdoista kentällä passari Bernardo Westermannin kanssa. Nikula teki kuudesta hyökkäyksestä kaksi pistettä.

Koripallon puolella Sofia Pelanderin Herner TC hävisi Saksan Bundesliigassa niukasti Lions Hallen vieraana 54–57. Herner hävisi kolmannen neljänneksen 9–21, mutta johti vielä viimeisellä minuutilla.

Pelander heitti 11 pistettä ja otti viisi levypalloa.

Saksan kakkostasolla ProA:ssa Aatu Kivimäen Tigers Tübingen voitti paikallisottelussa Kirchheim Knightsin 102–93. Kivimäki pelasi 23 minuuttia, heitti kahdeksan pistettä ja jakoi kahdeksan koriin johtanutta syöttöä.

Suomalaisten Daniel Janssonin ja Hussain Dassoukin valmentama Tigers on sarjassa kolmantena. Kivimäki on pelannut kauden 10 pisteen ja viiden syötön keskiarvoilla.