Simo Paassilta toivoo kuntarajojen unohtamista: ”Palkkauksen lisäksi huomiota johtamisjärjestelmiin”

1

Kun äänistä on laskettu lähes 65 prosenttia, Salon kaupunginhallituksen jäsen Simo Paassilta (sd.) näyttää menevän kirkkaasti läpi uuteen aluevaltuustoon. Hän on SDP:n listalla maakunnan viidentenä.

Paassilta näkee, että on tärkeää unohtaa kuntarajat ja katsoa maakuntaa kokonaisuutena niin, että koko maakunnan asukkaat pääsevät hyvin palveluiden pariin. Hän toteaa myös, että kuntien ja alueen on tehtävä yhteistyötä, sillä kuntien tehtävänä on edelleen huolehtia kuntalaisten hyvinvoinnista.

– Kuntia pitäisi palkita siitä, että ne hoitavat ennaltaehkäisevän työn hyvin. Kun ihmiset liikkuvat ja harrastavat, he voivat hyvin.

Paassillan mielestä hyvinvointialueella pitää laatia palvelustrategian lisäksi myös henkilöstön hyvinvointisuunnitelma, jolla turvataan henkilöstön saaminen ja pysyvyys. Palkkauksen lisäksi on kiinnitettävä huomiota johtamisjärjestelmiin, jotka motivoivat ja mahdollistavat hyvän työskentelyn.

Omana asianaan Paassilta nostaa esiin omaishoidon roolin.

– Sen arvostusta on nostettava ja siihen on panostettava. Siihen kannattaa satsata nykyistä enemmän rahaa.

1 Comment
Inline Feedbacks
View all comments
Palkkio sama kaikille, ei vähennyksiä
3 kuukautta sitten

Jos omaishoidon puolesta puhuu, niin pitäkää kiinni siitä, ettei kenenkään palkkio laske. Muutenkin omaishoitajille maksetaan naurettavan vähän verrattuna mitä joutuu tekemään.