Perttelin ja Halikon VPK:t polttavat lauantaina talon – hallitusti ja harjoitusmielessä

0
Salossa toimivan Inosence Polyolin tiloissa lokakuun alkupuolella riehuneen tulipalon syy ei vielä ole selvillä. Pahiten palossa kärsivät kattorakenteet.

Perttelin ja Halikon vapaapalokunnat järjestävät lauantaina yhteisen savusukellusharjoituksen Salossa. Harjoitus toteutetaan purettavassa omakotitalossa, joka sijaitsee osoitteessa Tapiolantie 821.

Harjoitus alkaa aamuyhdeksältä ja päättyy noin iltapäiväkolmelta, minkä jälkeen talon annetaan palaa valvotusti ja hallitusti.

Harjoitettaviin asioihin kuuluu muun muassa savukaasujen täyttämien tilojen analysointia, sammutushyökkäyksiä ja täydentävien sammutusmenetelmien kokeilua. Lisäksi muu henkilöstö harjoittelee savusukelluksen tukitoimintoja.

Alueella voi olla havaittavissa savunmuodostusta, mutta naapurustolle ei ole harjoituksesta haittaa. Hätäkeskusta tiedotetaan harjoituksesta erikseen.

Sisäministeriön pelastussukellusohjeen mukaisesti savusukellusta tekevän henkilöstön on harjoiteltava savusukellusta joka vuosi, mahdollisimman realistisissa olosuhteissa. Kyseinen ohje koskee niin pelastuslaitosten kuin vapaaehtoisten palokuntien savusukeltajia.

Harjoitukseen osallistuu Perttelin ja Halikon VPK:n henkilöstöä sekä hälytysmuonitusosasto.